Situata me furnizimin e serbëve në veri të Kosovës me produktet ushqimore bazë është ende shumë e vështirë, pasi Prishtina vazhdon të parandalojë dorëzimin e mallrave serbe në të gjitha mënyrat, tha sot i ashtuquajturi drejtori i Zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq.

“Më së shumti do të doja të them se furnizimi i qytetarëve tanë në veri të Kosovës është normalizuar, por kam frikë se për shkak të këmbënguljes kokëfortë të Prishtinës për taksat e mallrave nga Serbia, situata nuk do të jetë normale edhe për një kohë. Prishtina vazhdon ta vështirësojë atë, por ne jemi duke ia arritur disi, “tha Gjuriq.

Reklama

Biznesmenët nga veriu i Kosovës, të cilët furnizohen me mallra nga Serbia, javën e kaluar, në marrëveshje me pronarët e dyqaneve, organizuan një protestë paralajmërimi dyditore.

Reklama

Prishtina zyrtare akuzoi Beogradin se dëshiron të krijojë krizë humanitare duke mbyllur dyqanet. Ndërkohë, produktet ushqimore serbe përsëri u shfaqën në dyqanet në veri të Kosovës, dhe presidenti Aleksandar Vuçiq ka shprehur pritje se Serbia në ditët e ardhshme do të përmirësojë situatën me furnizime. /KP/