Blerja në internet ishte veçanërisht e popullarizuar në kohën e pandemisë, por ju nuk duhet të blini disa gjëra përmes dyqaneve të internetit.

Siç transmeton KP, më poshtë janë disa gjëra që nuk duhet të blini kurrë me porosi:

Automjeti

Automjeti nuk është një blerje e vogël dhe duhet ta provoni para se ta blini. Pavarësisht nëse po blini një makinë të re apo të përdorur, së pari duhet të kaloni në provë për t’u siguruar që vërtet dëshironi ta blini atë makinë.

Vegla muzikore

Dhe ky është një investim serioz, andaj nuk duhet ta rrezikoni atë me blerjet në internet. Përveç kësaj, secili instrument muzikor është i ndryshëm, dhe fillestarët këshillohen të shkojnë në dyqan dhe të kërkojnë ndihmë dhe këshilla nga punonjësit në zgjedhjen e një instrumenti.

Reklama

Kozmetikë

Reklama

Dyqane të shumta në internet ofrojnë përbërje dhe parfume të falsifikuara, kështu që nuk duhet të blini kozmetikë në internet nëse nuk është një dyqan i verifikuar. Përveç kësaj, është më mirë të blini produkte kozmetikë në dyqan, pasi mund t’i provoni dhe sigurohuni që ju përshtaten.

(Foto: Freepik)

Këpucë për fëmijë

Meqenëse këmbët e fëmijëve rriten kaq eksponencialisht, është më mirë të shkoni në dyqan sesa të blini këpucë në internet që mund të mos përshtaten. Fëmijët janë veçanërisht të zgjedhur kur bëhet fjalë për këpucët, kështu që ju do të kurseni kohë, përpjekje dhe para duke shkuar në dyqanin ku fëmija do të jetë në gjendje të provojë këpucët.

Mobile

Reklama

Edhe pse shumë dyqane mobiliesh ofrojnë ulje ose transport falas nëse blini në internet, përsëri mund të dëshironi të shkoni në dyqan. Kështu që ju mund të provoni mobiliet në mënyrë që të jeni të sigurt nëse janë vërtet ato që dëshironi t’i blini.

Reklama

Dyshekët

Dyshekët janë gjithashtu mjaft të kushtueshëm, dhe meqenëse ky është një investim afatgjatë, së pari duhet të shkoni në dyqan dhe të provoni dyshekun për të cilin jeni të interesuar. Është më mirë të provoni disa prej tyre derisa të gjeni atë që ju përshtatet si nga çmimi, ashtu edhe nga komoditeti.

Rroba banje

Rroba banje është një nga gjërat që nuk duhet të blini kurrë në internet pasi mund të mos ju përshtatet siç duket në foto. E gjitha varet nga brendi, materiali dhe stili, dhe pasi ta blini në internet, shitësit në përgjithësi nuk ofrojnë një rimbursim.

Medikamente

Reklama

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), më shumë se 50 për qind e ilaçeve të blera në internet janë të falsifikuara dhe shpesh përmbajnë përbërës të pasigurt, siç është acidi borik. Ashtë një opsion më i sigurt për të blerë ilaçe në një farmaci ku mund të flisni me një farmacist drejtpërdrejt nëse keni ndonjë dyshim, shkruan Best Life.

Reklama

Elektronika e përdorur

Blerja e pajisjeve elektronike të përdorura në internet është gjithmonë e rrezikshme dhe nuk ia vlen. Shumica e shitësve deklarojnë se pajisjet janë korrekte ose pothuajse të papërdorura, por në realitet zakonisht nuk ndodh kështu.

Syzet

Zakonisht do të bartni syzet çdo ditë dhe kjo është arsyeja pse dëshironi të jeni të sigurt se ju përshtaten vërtet dhe se ju pëlqejnë. Por nëse i blini në internet, nuk mund t’i provoni kështu që të blini lehtë syzet që nuk do t’ju pëlqejnë.

Reklama

(Foto: 1 Day Price)