Ekspertët kanë zbuluar shenjat që mund të tregojnë se lindja po afron

Çdo shtatzënë me siguri është e njohur me shenjat e lindjes siç janë pëlcitja e amniosit dhe kontraktimet, por ka edhe gjëra të tjera të cilave duhet t’i kushtoni kujdes, të cilat tregojnë që trupi juaj është gati për lindje të shpejtë.

“Trupi juaj dhe bebja juaj dinë çfarë bëjnë dhe kur do të jenë të gatshëm – dhe ju do ta dini”, ka thënë mamia dhe menjëherë ka zbuluar edhe disa gjëra të pazakonte të cilat do t’ju tregojnë që lindja po ofron, transmeton Telegrafi.

Zorrët janë të zbrazura

Reklama

“Është e zakonshme që përafërsisht dy ditë para lindjes trupi juaj ka nevojë që t’i zbrazë më shpesh zorrët. Konsiderohet që kjo është mënyra që trupi të përgatitet për lindje dhe të lejojë mitrën që të kontraktohet me rastin e lindjes”, ka thënë mamia.

Reklama

Mukoza bie

Përafërsisht një deri në tri ditë para lindjes, mukoza bie. Mund të bjerë në tërësi andaj nuk ka gjasa që të mos e vëreni, apo pjesërisht do ta vëreni mukozën nëpër rrobat tuaja.

“Kjo është ajo e cila largohet nga qafa e mitrës dhe është një shenjë e sigurt që gjërat po fillojnë”, thotë mamia.

Reklama

Dëshira për pastrim

Dëshira për përgatitje të organizuar është më e madhe se kurrë më parë. Madje mund ta konsideroni jashtëzakonisht të rëndësishme edhe që disa gjëra për beben t’i bëni vetë, edhe pse çdo gjë tjetër do ta konsideroni të vështirë, sepse ndiheni si një “balonë”.

“Ndërsa lindja afrohet, është normale të hyni në një fazë të rritjes së vetëdijes për sigurinë dhe komoditetin e mjedisit tuaj. Dëshira për të rregulluar një perde me gunga ose për të trajtuar një projekt gjysmë të përfunduar mund të jetë një shenjë se lindja po afron,” thotë mamia.

Reklama

Një ëndërr e keqe

Reklama

Ndërsa disa gra ndiejnë nevojën për të fjetur gjatë gjithë kohës, të tjerat marrin një shpërthim të papritur energjie.

“Javët e fundit kur po përgatiteni për lindje mund të duken shumë të lodhshme, por në fakt pagjumësia në shtatzëninë e vonë na mëson të flemë, ndryshon sasinë në mënyrë që të merremi me fëmijën”, tha mamia dhe shtoi se çdo shtatzëni dhe lindje është ndryshe, kështu që ndoshta nuk do të keni fare ndryshime.

Një ndjenjë shqetësimi

Nëse nuk mund të relaksoheni edhe pse po përpiqeni, mund të jetë një shenjë se lindja është gati të fillojë.

“Nëse asgjë që bëni nuk ju ndihmon, pavarësisht se sa pushoni apo flini, kjo është një shenjë. Mund të ndjeni gjithashtu ndryshimet e lëvizjeve dhe pozicioneve të foshnjës”, thotë mamia.

Reklama
Reklama

Dhimbjet

Dhimbja menstruale ose dhimbja e shpinës është gjithashtu një tjetër simptomë që përjetojnë shumë gra. Megjithatë, ky nuk është rasti për të gjithë.

Mund të përjetoni kontraktime të rreme ose kontraktime të rastësishme reale në ditët para lindjes. /Telegrafi/