Dy dokumente me shenja të klasifikuara u gjetën në një njësi magazinimi në Florida gjatë një kontrolli nga një ekip i punësuar nga avokatët e ish-presidentit amerikan, Donald Trump.

Këto dokumente iu dorëzuan FBI-së. Asnjë dokument tjetër me shenja të klasifikuara nuk u gjetëm gjatë kontrollit të katër pronave të Trump, tha burimi. Zbulimi i dokumenteve u raportua fillimisht nga The Washington Post.

Ekipi prej dy vetash kontrolloi Trump Tower në New York, klubin e golfit Bedminster, një vendndodhje zyre në Florida dhe njësinë e ruajtjes ku u gjetën dy dokumentet dhe ku Administrata e Shërbimeve të Përgjithshme kishte dërguar sendet e Trump pasi ai u largua nga Shtëpia e Bardhë.

Reklama

Katër kërkimet erdhën mes shqetësimeve të vazhdueshme nga Departamenti i Drejtësisë se jo të gjitha dokumentet i ishin kthyer qeverisë federale. Të kryera javët e fundit, kërkimet u mbikëqyrën nga ekipi ligjor i Trump, tha për CNN një burim tjetër i njohur me këtë çështje.

Reklama

Avokatët e Trumpit ofruan të lejonin hetuesit federalë të vëzhgonin kontrollin në pronën e tij në Bedminster, por kjo ofertë u refuzua. Duke pasur parasysh përgjigjen e Departamentit të Drejtësisë, avokatët e Trump nuk bënë një ofertë të ngjashme për kontrollin e pronave të tjera.

Do të ishte shumë e pazakontë që Departamenti i Drejtësisë të vëzhgonte kontrollet që nuk kryhen nga forcat e rendit. Departamenti nuk pranoi të komentojë. Steven Cheung, një zëdhënës i Trumpit, tha se ish-presidenti dhe këshilltari i tij “vazhdojnë të jenë bashkëpunues dhe transparent”.

Reklama

Është e paqartë se cili ka qenë kontakti i mëvonshëm midis ekipit ligjor të Trump dhe hetuesve federalë që nga kërkimet.

CNN raportoi më parë ekskluzivisht se ekipi ligjor i Trump po konsideronte të lejonte agjentët federalë të kontrollonin sërish Mar-a-Lago për të kënaqur kërkesat e drejtësisë që të gjitha dokumentet e ndjeshme të qeverisë të ktheheshin.

Reklama

Çështja u trajtua në një procedurë gjyqësore këtë vjeshtë, ku Departamenti i Drejtësisë i kërkoi një gjyqtari të lëshonte një urdhër që detyronte ekipin e Trumpit të organizonte një kërkim tjetër. /Telegrafi/