Aviokompania Frontier Airlines ka njoftuar se ka nxjerrë nga aeroplani i saj një familje 22 anëtarëshe hebreje që po udhëtonte nga New Yorku në drejtim të Miamit, pasi që anëtarët e saj kishin refuzuar të bartin maska.

Por anëtarët e kësaj familje dhe dëshmitarë tjerë pretendojnë se stafi i aviokompanisë e teproi me reagime ndaj foshnjës 15-muajshe që nuk e kishte fytyrën e mbuluar – edhe pse sipas ligjeve federale dhe doracakut nuk parashihet një gjë e tillë nga personat nën moshën 2-vjeçare (të mos bartin maskë), transmeton Telegrafi.

Dëshmitarë të shumtë kanë bërë të ditur se stafi i aviokompanisë “i ishin gëzuar” veprimit të tyre, duke bërtitur “e bëmë” pasi u nxorën jashtë familja hebreje.

Reklama

Në anën tjetër, zyrtarë të aviokompanisë thonë se nuk kanë ndonjë informacion të tillë që do ta mohonte apo pohonte pretendimin.

Reklama

“Disa persona, përfshirë të rritur – u ishte kërkuar të bartin maskë, e ata kategorikisht kishin refuzuar ta bëjnë një gjë të tillë. /Telegrafi/