LAJMI I FUNDIT:

Hebrenjtë

87 Artikuj

Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Bibla më e vjetër më e plotë hebraike shitet për 38.1 milionë dollarë

Nga Bota
Kovaçevski: Bullgarët dhe hebrenjtë do të përfshihen në Kushtetutë

Kovaçevski: Bullgarët dhe hebrenjtë do të përfshihen në Kushtetutë

Politikë
Asgjësimi i hebrenjve në Serbi: Vendi i vetëm në Evropë, pa “problemin hebraik”

Asgjësimi i hebrenjve në Serbi: Vendi i vetëm në Evropë, pa “problemin hebraik”

Fakte
Dy hebrenj spërkatën me zjarrfikëse në New York – sulmet po hetohen si krime të mundshme të urrejtjes

Dy hebrenj spërkatën me zjarrfikëse në New York – sulmet po hetohen si krime të mundshme të urrejtjes

Amerika
Mijëra hebrenj u larguan nga Rusia mes frikës së persekutimit

Mijëra hebrenj u larguan nga Rusia mes frikës së persekutimit

Evropa
Pavarësisht se u ndalohet jomyslimanëve, gazetari hebre hyri ‘vjedhurazi’ në Mekë – njeriu që e ndihmoi atë u arrestua nga policia saudite

Pavarësisht se u ndalohet jomyslimanëve, gazetari hebre hyri ‘vjedhurazi’ në Mekë – njeriu që e ndihmoi atë u arrestua nga policia saudite

Nga Bota
Shtëpia e kirurgut hebre që kishte jetuar dhe punuar në Mitrovicë, historianët kërkojnë të shndërrohet në muze për Holokaustin

Shtëpia e kirurgut hebre që kishte jetuar dhe punuar në Mitrovicë, historianët kërkojnë të shndërrohet në muze për Holokaustin

Jehona Hulaj
Kryeveprat e vjedhura nga nazistët

Kryeveprat e vjedhura nga nazistët

Piktura
Rrëfimi për kampin sekret me nazistë në ShBA

Rrëfimi për kampin sekret me nazistë në ShBA

Filmi
Shtëpia e ankandeve që shokoi opinionin në Izrael, shitet seti i vulave për tatuazhe me të cilat “shënjoheshin” hebrenjtë në Aushvic

Shtëpia e ankandeve që shokoi opinionin në Izrael, shitet seti i vulave për tatuazhe me të cilat “shënjoheshin” hebrenjtë në Aushvic

Azia
Fyerje për hebrenjtë, pronarja e një lokali të kostumeve në Angli nuk e sheh si problem shitjen e uniformave naziste

Fyerje për hebrenjtë, pronarja e një lokali të kostumeve në Angli nuk e sheh si problem shitjen e uniformave naziste

Evropa
U martua me musliman por nuk ndryshoi fe, kush është hebreja e fundit në Afganistan, e ardhur në Shqipëri

U martua me musliman por nuk ndryshoi fe, kush është hebreja e fundit në Afganistan, e ardhur në Shqipëri

Shqipëri
Sekreti i mbijetesës së hebrenjve

Sekreti i mbijetesës së hebrenjve

Cult+
Për herë të parë pas 100 viteve, Rabini bëhet këshilltar fetar në ushtrinë gjermane

Për herë të parë pas 100 viteve, Rabini bëhet këshilltar fetar në ushtrinë gjermane

Evropa
Foshnja 15-muajshe nuk barte maskë, stafi i aviokompanisë nxjerr nga aeroplani familjen hebreje 22-anëtarëshe

Foshnja 15-muajshe nuk barte maskë, stafi i aviokompanisë nxjerr nga aeroplani familjen hebreje 22-anëtarëshe

Amerika
1,700 vjet jetë hebreje në Gjermani

1,700 vjet jetë hebreje në Gjermani

Evropa
“Shteti i hebrenjve” – pamfleti që çoi në krijimin e shtetit te Izraelit

“Shteti i hebrenjve” – pamfleti që çoi në krijimin e shtetit te Izraelit

Cult+
Rrëfimi i austriakut që i la “shumën e majme” të parave fshatit francez, banorët e tij ia kishin shpëtuar familjen nga nazistët

Rrëfimi i austriakut që i la “shumën e majme” të parave fshatit francez, banorët e tij ia kishin shpëtuar familjen nga nazistët

Evropa
Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e poliglotit dibran, Riza Teufiku

Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e poliglotit dibran, Riza Teufiku

Aurenc Bebja
Hebrenjtë e Çamërisë – një tragjedi e njëjtë si shqiptarët

Hebrenjtë e Çamërisë – një tragjedi e njëjtë si shqiptarët

Histori
Patriku shqiptar i Kishës bullgare që shpëtoi hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore

Patriku shqiptar i Kishës bullgare që shpëtoi hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore

Fakte
JAGSHEMASH

JAGSHEMASH

Cult+
Popullsia hebreje ka rënë për 60% në 50 vitet e fundit në Evropë

Popullsia hebreje ka rënë për 60% në 50 vitet e fundit në Evropë

Evropa
Haradinaj: Shqiptarët kanë treguar kujdes të veçantë për hebrenjtë, njohja nga Izraeli e forcon këtë lidhje

Haradinaj: Shqiptarët kanë treguar kujdes të veçantë për hebrenjtë, njohja nga Izraeli e forcon këtë lidhje

Kosovë