Për vite, madje edhe dekada, Ford F Series ka mbajtur titullin e modelit më të shitur në Amerikë. Ford tani po ndërmerr një hap drastik.

Nëse keni menduar se Ford Mustang elektrik, dhe për më tepër në formë kryqëzimi, ishte ndryshimi më drastik për të cilin Ford ishte gati, e kishit gabim.

Tani ai ka vendosur të bëjë diçka edhe më radikale.

Mjafton të themi se për shkak të premierës së këtij modeli, një pjesë e madhe e brendësisë u përdor nga një ekran digjital, transmeton Telegrafi.

Dhe kur jemi te prezantimi i këtij modeli dhe reklama për të ajo është e mahnitshme.

Mjafton të themi se për shkak të premierës së këtij modeli, pjesa më e madhe e murit të ndërtesës së selisë së kësaj kompanie u përdor për ekranin e projeksionit, në gati 6,000 metra katrorë.

Përveç ekranit të stërmadh, Ford do të transmetojë premierën e këtij modeli në të njëjtën kohë në Times Square në New York, në rrugën kryesore të Las Vegas, por edhe përmes 30 faqeve të ndryshme në internet, përfshirë ndoshta të gjitha rrjetet sociale të njohura.

Ky model do të prodhohet nga viti i ardhshëm në Miçigan, pas 700 milionë dollarësh në investime të mëdha dhe punësimin e 300 punëtorëve të tjerë.

Dhe nuk dihet shumë për Ford F-150 Lightning.

Spekulohet që në edicionin e lartë duhet të ofrojë një diapazon deri në 650 km. /Telegrafi/