Disa prej veturave të preferuara të Ferrari Enzo, prej shtatorit po qëndrojnë të ekspozuara në muzeun e kompanisë që ndodhet në Maranello të Italisë

Që nga muaji shtator, Ferrari ka hapur një ekspozitë me veturat e preferuara dhe disa prej modeleve, që i ka vozitur vet Enzo gjatë viteve, transmeton Telegrafi.

Themeluesi vizionar i makinave, ka lindur me 18 shkurt 1898, që po të ishte gjallë, tani do ta fetonte ditëlindjen e 121-të.

“Po të ishte e mundur, të pyetet së paku për Ferrarit që janë krijuara prej që ai më nuk jeton” ka thënë një prej entuziastëve, që e ka ndjekur gjithmonë punimet e tij.

Themeluesi i kompanisë prestigjioze që ka vdiq në gushtin e vitit 1988, e ka ndryshuar përgjithmonë botën e automobilizmit, veçanërisht atë të garave. /Telegrafi/