LAJMI I FUNDIT:

Falë Firefoxit, askush më nuk do të mund t’iu ndjekë

Falë Firefoxit, askush më nuk do të mund t’iu ndjekë

Falë veçorisë së re, Facebook dhe faqet e tjera nuk do të jenë më në gjendje t’ju ndjekin nga një faqe në tjetrën.

Reklama

Lëshimi i fundit i Mozilla Firefox ka një veçori të re, e cila parandalon faqet si Facebook që t’ju ndjekin përmes faqeve të internetit.

Funksioni quhet “Query Parameter Stripping” dhe heq automatikisht vargjet e karaktereve të shtuara në fund të URL-ve që lejojnë Facebook, Hubspot, Olytics dhe kompani të tjera të gjurmojnë klikimet tuaja.

Ju ndoshta i keni vënë re këto pyetje kur klikoni në një lidhje që vjen nga Facebook për shembull. Ai grumbull personazhesh pas pikëpyetjes në lidhje është një parametër i pyetjes që mund t’i tregojë kompanisë që keni klikuar në lidhje.

Nëse aktivizoni veçorinë Stripping në versionin më të fundit të Firefx, ai do t’i heqë këto karaktere përpara se të ngarkojë URL-në. Ai funksionon përmes një liste bllokimi dhe mbulon Olytics, Drip, Vero, HubSpot, Marketo dhe Facebook.

Për të aktivizuar këtë veçori, thjesht zgjidhni “Rreptë” për “Mbrojtje e përmirësuar nga gjurmimi” në cilësimet e privatësisë dhe sigurisë. Nuk do të funksionojë në modalitetin privat, por mund ta aktivizoni duke futur “about: config” në fushën e adresës dhe duke vendosur opsionin “privacy.query_stripping.enabled.pbmode” në “true”. /Telegrafi/