Pas lajmit se Google po zëvendëson emotikonin e pistoletës në një pistoletë uji, dy kompani të tjera kanë vendosur të bëjnë të njëjtën gjë. Si Facebook, ashtu dhe Microsoft kanë njoftuar haptazi planet e tyre për të ndjekur shembullin.

Trendi i rritjes është parë nga një sërë kompanish gjatë viteve të fundit – Apple ishin të parët që filluan trendin në 2016, me gjigantët e teknologjisë si Samsung dhe Twitter pas kryesimit. Facebook dhe Microsoft janë dy kompanitë e fundit për të bërë kalimin zyrtar nga emoji origjinal i armëve në pistoletën e ujit.

Por është e rëndësishme të theksohet se Microsoft fillimisht shfaqi emojën e saj të armëve si një armë me rreze të gjatë në vitin 2013. Për fat të keq, kjo nuk duket të hiqet, njofton Business Insider.

Ka kuptim që këto kompani të teknologjisë duan të bëjnë ndryshimin për të siguruar uniformitet për përdoruesit e tyre në të gjitha brendet, por gjithashtu vjen në një kohë interesante. Me bisedat e kontrollit të armëve dhe dhunës në rritje në Shtetet e Bashkuara, është gjithashtu një mënyrë për të marrë një qëndrim më pak të diskutueshëm në lidhje me këtë çështje.