Ideja më e mirë për të luftuar ndryshimin e klimës ia vlen një ton parash për CEO të Tesla.

Drejtori i Përgjithshëm i Tesla dhe SpaceX, Elon Musk, është edhe njëherë filantrop dhe e quan një konkurs idesh këtë që ai bëri.

Sipërmarrësi aktiv e njoftoi këtë në Twitter dhe shkaktoi një surprizë të madhe, transmeton Telegrafi.

“Po jap 100 milionë dollarë për teknologjinë më të mirë për të kapur CO2”, shkruan Musk në Twitter. Ai planifikon të japë detaje javën e ardhshme.

Musk dëshiron të shpenzojë para me mençuri

Ndërkohë Musk ka tejkaluar themeluesin e Amazon Jeff Bezos si njeriun më të pasur në botë. Në këtë kontekst, ai kohët e fundit u dha ndjekësve të tij në Twitter këshilla se si t’i shpenzonte më së miri paratë e tij.

“Reagimet kritike vlerësohen gjithmonë, siç janë mundësitë për të dhuruar para, kështu që me të vërtetë bën një ndryshim”, shkroi ai në Twitter disa javë më parë.

Kjo është mjaft e mundshme që konkursi i ideve të jepet në këtë kontekst.

Përsëri dhe përsëri, Musk këmbëngul të luftojë ndryshimin e klimës me sipërmarrjet e tij dhe në këtë mënyrë ta bëjë botën pak më të mirë. /Telegrafi/