0Shares

Gonorreja është në rritje si pasojë e mos përdorimit të prezervativit gjatë seksit oral, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Kjo sëmundje seksuale – gonorreja – mund të shpërndahet nga fyti i një personi të infektuar pa e ditur ata se e kanë sëmundjen, pasi që në shumicën e rasteve kjo sëmundje nuk shfaq simptoma.

Por problemi më serioz qëndron te trajtimi i kësaj sëmundje, pasi që është vështirë të trajtohet sepse ka më pak enë të gjakut në fyt, dhe kësisoj është shumë më problematike që çfarëdo antidoti të arrin në sistemin e qarkullimit të gjakut.

Nëse nuk trajtohet, gonorreja mund të shpie në shumë probleme mjekësore të cilat ndikojnë direkt te gratë, duke përfshirë pezmatimin e pelvikut, shtatzëni ektopike, rritje të rrezikut për HIV, etj. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)