0Shares

Të gjithë kemi dëgjuar për atraksionet e njohura turistike si Koloseumi, Muri i Madh i Kinës apo Taj Mahalla. Por ka edhe disa ndërtesa tjera antike, për të cilat shumë pak njerëz kanë dëgjuar.

Chand Baori, Indi

Chand Baori, me lokacion në një fshat të vogël indian të Abhanerisë, është një nga vendet me shkallët më të thella dhe më të vjetra në botë. Struktura gjigante, e ngjashme me një piramidë të përmbysur, arrin qindra metra thellësi nëntokë. Janë gjithsej tri mure të cilat kanë rreth 3,5000 shkallë të ngushta të aranzhuara me simetri të përsosur, e të cilat shpijnë poshtë në një liqen të gjelbër. Shkencëtarët ende nuk e dinë nëse kjo mrekulli botërore është ndërtuar mes meshkujve IX dhe XI apo 600 vite para erës sonë.

Xhamia e Madhe e Djennes, Mali

Kjo xhami është mbi 100 vite e vjetër dhe është ndër ndërtesat më të mëdha të ndërtuara nga llaçi në botë. Në vitin 1988, xhamia ishte futur në listën e UNESCO-së për Ruajtjen e Trashëgimisë Botërore. Për momentin, xhamia është e mbyllur për turistët. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)