Ish-presidenti amerikan, Donald Trump të dielën i bëri thirrje Departamentit të Drejtësisë që t’i kthejë grupet e dokumenteve që agjentët e FBI-së i sekuestruan në resortin e tij, Mar-a-Lago javën e kaluar, duke treguar një raport që thoshte se informacioni mbulohej nga privilegje avokat-klient ose ekzekutiv.

“Oh mirë! Sapo mësohet se FBI, në bastisjen e saj tashmë të famshme të Mar-a-Lago, mori kuti me materiale të privilegjuara ‘avokat-klient’, si dhe materiale të privilegjuara ‘ekzekutive’, të cilat ata me vetëdije nuk duhet t’i kishin marrë”, tha Trump.

“Me kopjen e kësaj të vërtetës, me respekt kërkojë që këto dokumente të kthehen menjëherë në vendin nga janë marrë. Faleminderit!”, tha ish-presidenti, raporton nypost.

Reklama

Fox News raportoi, duke cituar burime të afërta me hetimin, se ekipit Trump iu tha se të paktën pesë kuti – të etiketuara A-14, A-26, A-43, A-13, A-33 dhe një sërë dokumentesh – janë marrë nën autoritetin e urdhrit të kontrollit përmbante informacione të mbuluara nga privilegji i avokatit-klient ose ekzekutivit.

Reklama

Dokumentet ishin në mesin e një sasie materialesh të marra nga pallati i Trumpit në Palm Beach të hënën e kaluar, duke përfshirë lidhëse fotografish, një shënim të shkruar me dorë, një kuti të lidhura me lëkurë me dokumente, një “grant ekzekutiv i faljes” për ndihmësin e vjetër Roger Stone, sipas një prone. listën e artikujve të publikuar të premten nga FBI-ja.

Reklama
Donald Trump është nën hetime për shkelje të Aktit të Spiunazhit Donald Trump është nën hetime për shkelje të Aktit të Spiunazhit

Agjentët gjetën gjithashtu 11 kuti me informacione dokumente të klasifikuara të shënuara në nivele të ndryshme sigurie, duke përfshirë top-sekretin, konfidencialin dhe “TS/SCI”, i cili i referohet informacionit të ndarë të lartë sekret/sensitive, një kategori e veçantë që synon të mbrojë sekretet më delikate të vendit.

Trump ka kundërshtuar se dokumentet ishin të klasifikuara, duke pretenduar se i kishte deklasifikuar ato.

Reklama

Urdhri thotë se agjentët federalë po hetonin shkeljet e mundshme të ligjit federal, duke përfshirë Aktin e Spiunazhit.

FBI gjen 11 komplete të dokumenteve sekrete në vilën e Trumpit – disa konsiderohen me nivelin më të lartë të sekretit FBI gjen 11 komplete të dokumenteve sekrete në vilën e Trumpit – disa konsiderohen me nivelin më të lartë të sekretit

Të tre statutet ndalojnë mbledhjen, transmetimin ose humbjen e informacionit të mbrojtjes, fshehjen, heqjen ose gjymtimin e dokumenteve, ose shkatërrimin, alternimin e falsifikimit të të dhënave në hetimet federale. /Telegrafi/

Reklama