Donald Trump është nën hetim penal për shkelje të mundshme të Aktit të Spiunazhit dhe statuteve shtesë në lidhje me pengimin e drejtësisë dhe shkatërrimin e të dhënave të qeverisë federale, zbuluan të dhënat nga një urdhër kontrolli në rezidencën e ish-presidentit amerikan.

Urdhri i kontrollit, përmbajtja e të cilit është konfirmuar nga cnn, tregon se FBI-ja kërkoi prova nëse keqpërdorimi i dokumenteve të klasifikuara nga Trump, duke përfshirë disa të klasifikuara si top sekret, shkeli tre ligje penale.

Më e rëndësishmja, një urdhër kërkimi i lëshuar nga gjykatësi i magjistraturës amerikane, Bruce Reinhart dhe i miratuar nga Prokurori i Përgjithshëm, Merrick Garland autorizoi agjentët e FBI-së për të sekuestruar materiale që mund të përbënin provë se Trump shkeli Aktin e spiunazhit nën 18 USC 793 dhe Pengimin, nën 18 USC 1519.

Reklama
Reklama
FBI gjen 11 komplete të dokumenteve sekrete në vilën e Trumpit – disa konsiderohen me nivelin më të lartë të sekretit FBI gjen 11 komplete të dokumenteve sekrete në vilën e Trumpit – disa konsiderohen me nivelin më të lartë të sekretit

Agjentët e FBI-së gjetën dokumente të klasifikuara të shënuara si top sekret kur kontrolluan rezidencën e Donald Trump në Mar-a-Lago të hënën.

Agjentët federalë sekuestruan një sërë dokumentesh “Top Secret/SCI”, niveli më i lartë i sekretit, në pronë.

Agjentët gjetën gjithashtu katër grupe dokumentesh sekrete të nivelit më të ulët, tre grupe dokumentesh “sekret” dhe tre grupe dokumentesh “konfidenciale” – niveli më i ulët i sekretit. /Telegrafi/