Harroni çajin e gjelbër dhe boronicat, super-ushqimi më i ri mund të jetë djathi, sepse një studim i ri ka zbuluar se mund t’jua shtojë jetëgjatësinë.

Probiotikët të cilët gjenden në djathërat zviceran mund të ndihmojnë në zvogëlimin e inflamacionit dhe në forcimin e sistemit të imunitetit, transmeton Telegrafi.

Këta probiotikë, të cilët gjenden edhe në produktet tjera djathore si qumështi, mund t’i përmirësojnë edhe shenjat e plakjes.

Djathërat zviceran përmbajnë ‘propionibacterium freudenreichii’, bakter i cili është dëshmuar se e rrit jetëgjatësinë, e gjithashtu ka veti të forcimit të sistemit të imunitetit.

Hulumtuesit kanë konkluduar se probiotikët në djathërat zviceran e zgjasin jetëgjatësinë duke ju mbrojtur ndaj patogjeneve dhe duke e forcuar sistemin e imunitetit.

Përveç kësaj, më herët është dëshmuar se konsumimi i rregullt i djathit mund t’ju ndihmojë nga sëmundjet e zemrës. /Telegrafi/