Në prag të 18 gushtit – Ditës së Ushtrisë, anëtarët e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, si dhe komanda dhe njësi në kazermat në të gjithë Republikën, me ceremoni festuan Ditën e Ushtrisë.

Duke iu drejtuar anëtarëve të Ushtrisë, gjenerali Gjurçinovski tha: “Në vitin e kaluar, në të cilin kam qenë ushtrues i detyrës së Shefit të Shtabit, së bashku me ju dhe me mbështetje nga Ministria e Mbrojtjes, ne kemi përmbushur të gjitha detyrat tona të planifikuara.”

Ai bëri të ditur se në periudhën e ardhshme, proceset reformuese do të vazhdojnë me ritëm më intensiv, duke përmbushur kështu pritjet e udhëheqjes së shtetit dhe qytetarëve, të cilët na japin besimin.

Në ceremoninë e sotme në Shtabin e Përgjithshëm të Ushtrisë dhe komandat dhe njësitë me rastin e Ditës së Ushtrisë, u njoftuan urdhrat për promovim dhe u dha pllaka, simbole, falënderime dhe stimuj të tjerë për anëtarët dhe organizatat e ushtrisë që kontribuojnë në zhvillimin e ushtrisë./Telegrafi/