Ministri i Gjermanisë për Çështje Evropiane, Michael Roth ka thënë sot se vizatimi i kufijve të ri në Ballkanin Perëndimor është një rrugë e rrezikshme.

Kjo deklaratë e ministrit Roth vjen pas disa shkrimeve ditëve të fundit rreth një dokument joformal (non-paper) me siç thuhet, propozimin për ndryshimin e kufijve ne Ballkan.

Mediet kroate e boshnjake kanë shkruar se një dokument i tillë i hartuar nga kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansha, i është dërguar presidentit të Këshillit Evropian, Charles Michel dhe në të propozohet ripërcaktimi i kufijve në Ballkanin Perëndimor si zgjidhje për problemet e hapura në rajon.

Kabineti i kryeministrit të Republikës së Sllovenisë deri tani nuk ka komentuar rreth të ashtuquajturit dokument non-paper për Ballkanin Perëndimor.

Pretendimi për një dokument joformal që rizgjon debatet për kufijtë në Ballkan Pretendimi për një dokument joformal që rizgjon debatet për kufijtë në Ballkan

Por kundër idesë së për ndryshimin e kufijve në Ballkan është shprehur sërish Gjermania.

Ministri për Evropë i Gjermanisë, Michael Roth ka thënë se vendet e Ballkanit Perëndimor kanë një të ardhme vetëm si shoqëri shumë etnike dhe se vizatimi i kufijve të rinj është një rrugë e rrezikshme.

“Vendet në Ballkanin Perëndimor kanë një të ardhme vetëm si shoqëri multietnike dhe multireligjioze. Pajtimi dhe bashkëpunimi rajonal janë çelës i paqes, demokracisë dhe prosperitetit. Vizatimi i kufijve të rinj është një rrugë e rrezikshme”, shkruan Roth në Twitter. /Telegrafi/