Mizat, mushkonjat dhe insektet e tjera shpesh mund të hyjnë në shtëpi duke u ulur mbi ushqim dhe duke lënë kafshime të pakëndshme të lëkurës.

Megjithatë, ka bimë që largojnë natyrshëm mizat, mushkonjat dhe insektet.

Këtu është një listë e bimëve më të mira për të larguar dëmtuesit:

Petunia                       

Petunia është pesticidi i natyrës, sepse duket se sprapsin gjithçka, nga afidet deri te brumbujt e asparagut. Mbillini ato në kopsht, vendosini në vazo ose vendosini në shporta të varura për të marrë një ngjyrë.

Petuniat pëlqejnë diellin dhe mund të mbillen pranë specave, domateve, borzilokut dhe bimëve të tjera për t’i ndihmuar ata të rriten.

Reklama
Ja se si të krijoni rrjetën tuaj të dritares për të parandaluar hyrjen e insekteve të bezdisshme gjatë verës Ja se si të krijoni rrjetën tuaj të dritares për të parandaluar hyrjen e insekteve të bezdisshme gjatë verës

Marigoldët

Marigoldët nuk janë vetëm të bukur, por edhe largojnë dëmtuesit. Këto bimë të bukura lëshojnë një aromë të veçantë që nuk e pëlqejnë afidet, lepujt dhe mushkonjat. Rrënjët e bimës gjithashtu largojnë nematodat, por rezultatet për këtë mund të zgjasin pak më shumë.

Reklama

Livando

Të njohura për aromën e tyre të jashtëzakonshme, bimët e livandës janë një bimë e njohur e kopshtit në Mbretërinë e Bashkuar që gjithashtu mund të largojë molën, mizat, pleshtat dhe insektet e tjera. Mbillni ato në zona me diell ose vendoseni pranë dyerve për të mbajtur insektet larg shtëpisë.

Buqetat e bimës përreth shtëpisë gjithashtu mund të largojnë insektet.

Reklama

Borziloku

Mizat e shtëpisë dhe mushkonjat nuk janë të prirura për borzilokun, kështu që vendosja e kontejnerëve pranë dyerve do t’i pengojë ata të hyjnë në shtëpi. Borziloku gjithashtu mund të përmirësojë shijen e domateve dhe kulturave të tjera si shpargu dhe specat.

Do të neveriteni kur të dëgjoni se çfarë në të vërtetë ka në qeskën e çajit: Insektet janë vetëm njëra pjesë! Do të neveriteni kur të dëgjoni se çfarë në të vërtetë ka në qeskën e çajit: Insektet janë vetëm njëra pjesë!

Vaji i borzilokut gjithashtu mund të vrasë vezët e mushkonjave dhe mund të përdoret si një ilaç kundër insekteve dhe kafshimit të mushkonjave.

Reklama

Rozmarina

Një barishte popullore, kjo bimë gjithashtu mund të largojë insektet si mushkat dhe mushkonjat.

Kjo bimë largon mushkonjat dhe insektet e tjera që janë të dëmshme për të. /Telegrafi/