Imagjinoni që keni një mike që e doni shumë, i besoni sekretet, jeni gati të bëni gjithçka, por ajo kultivon ndjenja negative ndaj jush.

Reklama

Psikologët pohojnë se ka shenja që mund të na tregojnë se jemi të rrethuar nga miq të pasinqertë.

Kushtojini vëmendje gjërave të mëposhtme, ato mund t’ju ndihmojnë të zbuloni nëse miqtë tuaj janë vërtet miq:

  1. Kur ka vështirësi është në gjendje t’ju telefonojë njëqind herë në ditë. Megjithatë, kur keni nevojë për një shpatull për të qarë – nuk mund të gjendet askund.

  2. Një ndjenjë e brendshme ju thotë se nuk duhet t’i besoni asaj. Dëgjoni zërin tuaj të brendshëm edhe kur nuk mund të gjeni një shpjegim racional për të.

  3. Bën shpesh komente që ju bëjnë të ndiheni keq.

  1. Kur je i lumtur, nuk është, por kur të ndodhin gjëra të këqija, lulëzon.

  2. Kur mendoni për këtë, kupton se të gjitha bisedat tuaja sillen rreth saj, problemeve të saj, jetës së saj dhe ju jeni gjithmonë në prapavijë.

  3. E keni dëgjuar duke përgojuar për ju dhe duke folur për gjëra pas shpine.

  1. Shkruan fyerje delikate për ju dhe miqtë e tjerë të përbashkët në rrjetet sociale. Ka një koment negativ për çdo status tuajin.

  2. Vini re se nuk jeni më të relaksuar në bisedë me të dhe se duhet të keni kujdes se çfarë thoni dhe çfarë jo.

  3. Flet me ju si me një fëmijë i vogël, nuk ju merr seriozisht.

  4. Nuk nxiton t’u përgjigjet mesazheve apo telefonatave tuaja, përveç rasteve kur ka nevojë për diçka.