Momentet kur dhelpra mori njërën nga këpucët e imamit dhe u largua me vrap nga oborri i xhamisë në lagjen Yunusemre të Manisës, janë regjistruar nga kamera e sigurisë.

Imam Murat Vargün, i cili punon në xhaminë Yuntdağyenice Mahallesi, kaloi pak kohë në xhami pasi kreu namazin e mëngjesit dhe përcolli xhematin.

Vargün, i cili pa se një nga këpucët e tij nuk ishte në vend ndërsa po dilte nga xhamia, kur shqyrtoi të dhënat e kamerave të sigurisë, pa se një dhelpër hyri në xhami dhe i hoqi njërën nga këpucët.

Imami, i cili kontrolloi vendet ku mund të shkonte dhelpra, gjeti njërën nga këpucët e tij në varreza, rreth 100 metra larg xhamisë.

Reklama

Imam Murat Vargün tha për Anadolu Agency (AA) se ai mendoi se dikush nga xhemati i tij po bënte shaka me të kur ai nuk mund të shihte njërën nga këpucët e tij teksa dilte nga xhamia.

Reklama

Duke shpjeguar se shakatari e pyeti pse nuk i bleu këpucët si një palë, Vargün tha

“Pastaj kam shqyrtuar pamjet e kamerës, ajo që pashë ishte shumë interesante. Pashë që dhelpra ma kishte hequr këpucën. Fillova të kërkoja këpucën time dhe e gjeta pranë varrezave. Në atë kohë, një nga xhemati im po kërkonte gjelin e tij dhe më pyeti Mësues, gjeli im mungon, e ke parë, e unë ia kthejta me shaka Xhaxha, qoftë e kaluar, fat për mua, dhelpra që më la këpucët këtu, të mori gjelin.

Reklama

View this post on Instagram

A post shared by TRT Balkan AL (@trtbalkanal)