LAJMI I FUNDIT:

Deficiti i tregtar i mallrave të BE-së arrin në 46 miliardë euro

Deficiti i tregtar i mallrave të BE-së arrin në 46 miliardë euro

Vlerësimi për eksportet e mallrave të Eurozonës për muajin shtator 2022 ishte 259.6 miliardë euro, një rritje prej 23.6 për qind krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar që ishte 210.1 miliardë euro.

Sipas Zyrës Evropiane të Statistikave, importet nga pjesa tjetër e botës ishin 294 miliardë euro, një rritje prej 44.5 për qind krahasuar me shtatorin 2021.


“Eurozona regjistroi një deficit prej 34.4 miliardë eurosh në tregtinë e mallrave me pjesën tjetër të botës, krahasuar me një suficit prej 6.7 miliardë euro. Tregtia brenda kësaj zone u rrit në 247.6 miliardë euro në muajin shtator 2022, me një rritje prej 27.3 për qind”, njofton Eurostat, përcjell Telegrafi.

Për periudhën janar-shtator, eksportet e mallrave të Eurozonës u rritën në 2 trilionë e 120 miliardë euro, një rritje prej 19.2 për qind dhe importet u rritën në 2 trilionë e 387 miliardë euro, një rritje prej 44.7 për qind.

Si rezultat, Eurozona regjistroi një deficit prej 266.6 miliardë eurosh, krahasuar me një suficit prej 129.2 miliardë eurosh në periudhën janar-shtator 2021. Tregtia brenda zonës rrit në 2 trilionë e 21 miliardë euro me 27.1 për qind.

“Vlerësimi i parë për eksportet e mallrave jashtë Bashkimit Evropian në muajin shtator 2022 ishte 232 miliardë euro me rritje prej 24 për qind që ishte 187.1 miliardë euro. Importet nga pjesa tjetër e botës arritën në 277.8 miliardë euro apo 48.2 për qind më shumë”, vijon njoftimi.

BE-ja regjistroi një deficit prej 45.8 miliardë eurosh në tregtinë e mallrave me pjesën tjetër të botës, krahasuar me minus 300 milionë euro që ishte një vit më parë. Tregtia brenda BE-së u rrit në 383 miliardë euro apo me një rritje prej 26.1 për qind.

Nga janari deri në shtator 2022, eksportet e mallrave jashtë BE-së u rritën në 1 trilion e 890 miliardë euro, një rritje prej 18.8 për qind dhe importet u rritën në 2 trilionë e 247.6 miliardë euro, pra një rritje prej 49.7 për qind

Po ashtu, BE regjistroi një deficit prej 358.1 miliardë euro, krahasuar me një suficit prej 88.4 miliardë euro në periudhën janar-shtator 2021. Tregtia brenda BE-së u rrit në 3 131.2 miliardë euro apo 25 për qind më shumë. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Bislimi pas marrëveshjes KEDS - Elektrosever: Tash duhet edhe hapa tjerë për t'i dhënë fund ilegalitetit në mospagesë të rrymës në veri

Bislimi pas marrëveshjes KEDS - Elektrosever: Tash duhet edhe hapa tjerë për t'i dhënë fund ilegalitetit në mospagesë të rrymës në veri

Ekonomi
Është koha ta vizitoni kryeqytetin piktoresk të Evropës

Është koha ta vizitoni kryeqytetin piktoresk të Evropës

Prishtina Ticket
Një botë e tërë e lodrave në Viva Fresh Store për festat e fundvitit!

Një botë e tërë e lodrave në Viva Fresh Store për festat e fundvitit!

Viva Fresh Store
VitaLand shndërrohet në vend të përrallave për festat e fundvitit

VitaLand shndërrohet në vend të përrallave për festat e fundvitit

Vitaland
Ngrohtorja solare, nënshkruhet marrëveshja mbi 80 milionë euro mes MFTP-së dhe Termokosit

Ngrohtorja solare, nënshkruhet marrëveshja mbi 80 milionë euro mes MFTP-së dhe Termokosit

Ekonomi
Marketit të ndërtimit në ALBI MALL i bashkohen edhe Marigona Hill, BUTRINTI Group dhe Telegrafi Real Estate

Marketit të ndërtimit në ALBI MALL i bashkohen edhe Marigona Hill, BUTRINTI Group dhe Telegrafi Real Estate

Marketi i Ndërtimit
Kalo në kategori