0Shares

Nuk është nevoja të bëheni e gjitha antialkooliste për të ta mirëmbajtur peshën apo për të humbur peshë, të paktën kështu thonë disa hulumtime të reja rreth efekteve të alkoolit në masën trupore, e që janë kryer nga “New York Times”.

Siç thotë studimi, i cili është ndër hulumtimet më serioze të kryera rreth kësaj fushe konsumimi modest dhe i shpeshtë i alkoolit nuk ka ndonjë efekt në peshën apo diametrin e belit të femrave, dhe mund të jetë i ndërlidhur edhe me zvogëlimin e peshës aktuale trupore.

Kjo mund të jetë për shkak se personat që pinë sasi të arsyeshme të alkoolit gjithashtu hanë më shëndetshëm dhe janë më të prirë të bëjnë ushtrime.

Pra, këto hulumtime sugjerojnë se një gotë verë në ditë mund të mos jetë aq e dëmshme për shëndetin tuaj sa keni menduar. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)