EuroNCAP ndëshkon në mënyrë rigoroze mungesën e një sistemi të ndihmës për shoferin, kështu që është e lehtë të humbasësh yjet në testet pasive dhe aktive të sigurisë, dhe kështu edhe notat e mira.

Reklama

Sidoqoftë, në praktikë, derisa të ndodhë një aksident, disa gjëra të tjera si dinamika e vozitjes janë të rëndësishme, dhe veçanërisht aftësia për të shmangur pengesat.

Dhe Dacia ka provën e shmangies së koneve, provë e njëjtë që i kushtoi shtrenjtë gjeneratës së parë të Mercedes A-Class, por edhe disa modeleve tjera nga prodhues të mëdhenj.

Prova nga km77.com tashmë kishte në shteg edhe Dacia Sandero.

Reklama

Për të kaluar provën, makina duhet të ketë një shpejtësi prej 77 km/h.

Por Dacia arriti të përfundonte me sukses me shpejtësinë 73 km/orë.  Kurse në shpejtësinë prej 78 km/orë, kjo veturë arriti të rrëzonte konet.

Reklama

Kur gjithçka shtohet, Dacia nuk ishte aspak e keqe.

Kujtojmë, Golf kaloi të njëjtën provë me vetëm 69 km/orë, ndërsa gjenerata e dytë Mercedes CLA dështoi me 66 km/orë. Për të mos përmendur debaklin e BMW M235. /Telegrafi/