LAJMI I FUNDIT:

Çrregullimet mendore në sytë e një psikologu!

Çrregullimet mendore në sytë e një psikologu!

Miradije Statovci
Psikologe Klinike
Poliklinika “Galaxy”, Prishtinë

Reklama

Çrregullimet mendore janë në rritje, ato fillojnë më së shpeshti në moshë të re dhe ndikojnë në cilësinë e jetës!

Cilat janë çrregullimet mendore që shkaktojnë më së shumti vuajtje?

Vitet e fundit, gjithnjë e më shumë individë po vuajnë nga çrregullimet e shëndetit mendor. Gjendjet mendore më të zakonshme nga të cilat preken miliona njerëz në mbarë botën janë ende depresioni dhe ankthi.

Falë hulumtimeve, të studimeve shkencore dhe mjeteve më të sakta diagnostikuese, është e mundur të zbulohen simptomat në fazat e hershme të zhvillimit të çrregullimit, gjë që e bën prognozën më të favorshme dhe rikuperimin më të mundshëm.

istockphoto

Çka janë rregullimet e shëndetit mendor?

Çrregullimet mendore janë gjendje në të cilat sjellja dhe perceptimi i një personi devijon nga e zakonshmja, nuk përshtatet me realitetin, paraqet shqetësim dhe nuk justifikohet nga situata në të cilën ndodhet personi.

Këto janë gjendje të karakterizuara nga prania e vuajtjes personale, paaftësia për të arritur qëllimet dhe përgjigjet e papritura ndaj streseve mjedisore.

Sëmundjet psikosomatike dhe trajnimet motivuese!
Lexo po ashtu Sëmundjet psikosomatike dhe trajnimet motivuese!

Disa sëmundje mendore të pashërueshme (p.sh. skizofrenia, psikozat etj.) përbëjnë një problem të madh, jo vetëm për të sëmurin, por edhe për mjedisin e tij, i cili duhet të përfshihet në kujdesin dhe mbikëqyrjen e plotë dhe të sigurojë kujdesin e nevojshëm shëndetësor.

Gjendjet mendore, të pranishme te të sëmurët me çrregullime mendore, janë shumë komplekse, kërkuese dhe ndonjëherë mjaft të paqarta.

Falë rritjes të kërkimeve, shumica e simptomave janë hulumtuar dhe kuptuar shkencërisht, por ato janë ende të vështira për t’u njohur në mjedis, veçanërisht nëse marrim parasysh se ndihma psikologjike konsiderohet ende një temë tabu në disa pjesë të botës. /Telegrafi/

Në trend Shendetesi

Më shumë
Sekreti për një jetë të gjatë? Konsumoni shumë rozmarinë dhe bëni shumë dashuri

Sekreti për një jetë të gjatë? Konsumoni shumë rozmarinë dhe bëni shumë dashuri

Shëndetësi Lajme
Impotenca prek të gjithë, por ekziston zgjidhja që të jeni të fuqishëm në krevat

Impotenca prek të gjithë, por ekziston zgjidhja që të jeni të fuqishëm në krevat

Shëndetësi
Ana e shëndetshme e çrregullimit: Hipokondriakët jetojnë më gjatë

Ana e shëndetshme e çrregullimit: Hipokondriakët jetojnë më gjatë

Shëndetësi Lajme
Ushqimi mund të përmirësojë, por edhe të përkeqësojë sëmundjet! Ja çfarë duhet të shmangin disa pacientë

Ushqimi mund të përmirësojë, por edhe të përkeqësojë sëmundjet! Ja çfarë duhet të shmangin disa pacientë

Shëndetësi
Të mungon dikush? Si ta përballoni ndjesinë e vetmisë

Të mungon dikush? Si ta përballoni ndjesinë e vetmisë

Psikologji
A mund të rritet penisi në mënyrë natyrale dhe a ka rëndësi madhësia e penisit për femrat?

A mund të rritet penisi në mënyrë natyrale dhe a ka rëndësi madhësia e penisit për femrat?

Shëndetësi
Kalo në kategori