Nafta është përpjekur të qetësohet të mërkurën, duke u tregtuar me 60.70 dollarë pas rënies së pandërprerë të djeshme në një tregtim të ulët prej 60.24 dollarë.

Sipas Reuters, përcjell Telegrafi, mbështetja ka ardhur nga një raport që inventarët bruto të SHBA-së nuk po rriten aq shumë sa pritej gjatë sezonit të pranverës duke filluar tani, duke nënkuptuar kërkesa të shëndetshme dhe nga të dhënat e forta të Kinës. Inventarët bruto të SHBA u rritën me 1.2 milionë fuçi në javë deri në 9 mars, në 428 milionë fuçi, tha të martën Instituti Amerikan i Naftës. Kjo krahasuar me pritjet e analistëve për një rritje prej 2 milionë fuçi.

Disa mbështetje vijnë gjithashtu nga Kina, ku janar-shkurt prodhimi i naftës Bruto të naftës ra në 1.9 për qind në 30.37 milionë ton, ekuivalent me 3.77 milionë fuçi në ditë, sipas të dhënave të Byrosë Kombëtare të Statistikave të mërkurën. Më vonë këtë pasdite, investitorët duhet të presin që të përqendrohen në raportin javor të VNM-së mbi inventarin amerikan të naftës dhe prodhimin amerikan të naftës, i cili qëndron në rekord të lartë prej 10.40 milionë fuçi në ditë. /Telegrafi/