Modeli më i vjetër që ende prodhohet me emrin origjinal debutoi në vitin 1935.

Industria e automobilave është e pasur me modele që kanë lënë gjurmë të thella në histori dhe kanë shitur dhjetëra miliona kopje.

Nga këndvështrimi i sotëm, kur prodhuesit e makinave shpesh vendosin të ndryshojnë emrin e modelit, kryesisht për arsye marketingu, duket e pazakontë që një automjet të mbajë të njëjtën etiketë për më shumë se tetë dekada.

Dhe pikërisht ky është rasti me modelin më të vjetër në këtë listë. Është Chevrolet Suburban, gjenerata e parë e të cilit pa dritën e ditës në vitin 1935 dhe që prodhohet vazhdimisht me të njëjtin emër për 86 vjet.

Reklama

Dhe i dyti në listë është një model amerikan, kamioni i serisë F të Fordit, i cili u shfaq në rrugë në vitin 1947. Duke marrë parasysh që ky model prodhohet edhe sot, është e qartë se ka mbi 74 vjet që ka dalë në treg.

Reklama

Gjatë dy dekadave, vetëm dy modele të tjera janë në rrugë, dhe njëra prej tyre vjen nga gjigandi gjerman i veturave Volkswagen.

Megjithatë, nuk është “Beetle” i famshëm, siç mund ta prisni, por furgoni Transporter, apo tip 2, vetëm modeli i dytë që doli nga fabrika në Wolfsburg.

VW Typ 2 u shfaq në vitin 1950, dhe prodhohet edhe sot, natyrisht në një version modern si gjenerata e 6-të.

Reklama

Një vit më vonë, në 1951, Toyota prezantoi Land Cruiser SUV, kështu që hyri edhe në klubin ekskluziv “70”.

Sa i përket VW të lartpërmendur “Beetle”, modeli origjinal është bërë nga viti 1938 deri në 2003, që do të thotë saktësisht 65 vjet, dhe meqenëse versioni modern që u shfaq në 1997 u quajt “New Beetle”, faqja alansfactoryoutlet.com, e cila e bëri këtë. lista nuk përfshinte dy gjenerata të versionit modern (1997-2019).

Reklama

Nëse do t’i numëronim, del se “Buba” ka 81 vite që sundon në një nga versionet.

Ndër modelet më të spikatura të veturave në treg për më shumë se gjysmë shekulli janë: Chevrolet Corvette (68 vjet; nga 1953 e deri më sot), Mercedes S class (67 vjet), Toyota Crown (66 vjet), Nissan Skyline (64 vjet), Mini (62 vjeç; gjithashtu nuk përfshihet një version modern i kësaj veture kur kompania kaloi në duart e BMW), Porsche 911 (58 vjeç), Ford Mustang (57 vjeç), Chevrolet Camaro dhe Toyota Corolla (55 vjeç), Jaguar XJ 53 vjeç), dhe Suzuki Jimny dhe Range Rover (51 vjet secili).

Reklama

Ndër modelet që janë të njohura në vendin tonë, duhet të përmendim para së gjithash VW Passat (48 vjeç), Golf (47) dhe Polo (46), por edhe Honda Civic (49), dhe Lada Niva (44) e pashmangshme dhe Fiat Panda (41). ).

Reklama

Për sa i përket Land Rover Defender, i cili realisht duhet të jetë në krye të listës, faqja nuk e vendosi atje sepse emri Defender u dha vetëm në 1983. /Telegrafi/