LAJMI I FUNDIT:

Çfarë do të thonë menstruacionet e rreme dhe si të dallohen nga ato të vërtetat

Çfarë do të thonë menstruacionet e rreme dhe si të dallohen nga ato të vërtetat

Vonesa e menstruacioneve konsiderohet shenja e parë e sigurt e shtatzënisë, mirëpo edhe me këtë rast mund të ndodhin lajthitje për shkak të menstruacioneve të rreme.

Reklama

Ekziston gjakrrjedhja në shtatzëni të cilën e quajmë menstruacione të rreme apo gjakrrjedhje implantative.

Ato në të vërtetë nuk janë menstruacione, sepse menstruacionet ndodhin vetëm në rastin kur nuk ka ndodhur ngjizja.

Gjakrrjedhja implantative apo menstruacionet e rreme ndodhin te një e treta e shtatzënave në shtatzëni të hershme, transmeton Telegrafi.

Për ç’arsye ndodhin menstruacionet e rreme

Ato ndodhin kur fryti mbëltohet në mitër 6 deri në 12 ditë pas ngjizjes, ndonjëherë edhe në periudhën e pritjes së menstruacioneve, andaj nuk është për t’u çuditur që femrat e ngatërrojnë me menstruacionet.

Si të dallohen menstruacionet e rrema nga ato të vërtetat

Sipas rregullit, menstruacionet e rreme janë më të pakta se ato të vërtetat dhe zgjasin më pak – nga disa orë deri në tri, katër ditë.

Gjaku te menstruacionet e rreme nuk është i freskët, gjë që e vërejmë sipas ngjyrës e cila është e gështenjtë e errët apo e kuqe e zbehtë. Në rastet e rralla mund të jenë ngjyrë e kuqe.

Te disa femra gjakrrjedhja implantative do të thotë vetëm disa pikëza gjaku, ndërsa te pjesa tjetër më të bollshme.

Implantimin e suksesshëm të embrionit në murin e mitrës e shoqërojnë ngërçe të vazhdueshme të ngjashme me menstruacionet, mirëpo me intensitet më të vogël. Mund të zgjasin edhe disa orë deri në disa ditë.

Menstruacionet e rreme në shtatzëninë e hershme, nëse ndodh gjakrrjedhja pas javës së shtatë të shtatzënisë duhet të shkohet te mjeku sepse mund të jetë fjala për abortimin.

Gjakrrjedhja në shtatzëninë e hershme nuk është e pazakonshme, mirëpo duhet pasur kujdes. /Telegrafi/

Në trend Shendetesi

Më shumë
Një detaj i panjohur është vënë re në trurin e njerëzve në çastet e vdekjes - fillon 30 sekonda pasi zemra ndalon!

Një detaj i panjohur është vënë re në trurin e njerëzve në çastet e vdekjes - fillon 30 sekonda pasi zemra ndalon!

Shëndetësi Lajme
Çfarë ndien personi në momentin e vdekjes? A mund të ndiejë prekjen tonë, të dëgjojë fjalët tona...?

Çfarë ndien personi në momentin e vdekjes? A mund të ndiejë prekjen tonë, të dëgjojë fjalët tona...?

Shëndetësi Lajme
A zgjoheni në mes të natës dhe më pas nuk arrini të flini përsëri? Ja si të shpëtoni nga ky problem

A zgjoheni në mes të natës dhe më pas nuk arrini të flini përsëri? Ja si të shpëtoni nga ky problem

Shëndetësi
Çfarë do të thotë nëse vlera e kolesterinës është 2.6? Për një grup njerëzish është një shenjë se janë të shëndetshëm, por për të tjerët është një alarm

Çfarë do të thotë nëse vlera e kolesterinës është 2.6? Për një grup njerëzish është një shenjë se janë të shëndetshëm, por për të tjerët është një alarm

Shëndetësi
Lindin si vajza, pastaj bëhen djem kur mbushin 12 vjeç!

Lindin si vajza, pastaj bëhen djem kur mbushin 12 vjeç!

Shëndetësi Lajme
Si të mos shtojmë në peshë kur e lëmë duhanin

Si të mos shtojmë në peshë kur e lëmë duhanin

Shëndetësi
Kalo në kategori