LAJMI I FUNDIT:

Me çfarë rendi do të lëvizin automjetet nëpër kryqëzim? Përpiquni të jepni përgjigjen në më pak se një minutë

Me çfarë rendi do të lëvizin automjetet nëpër kryqëzim? Përpiquni të jepni përgjigjen në më pak se një minutë

Shikoni situatën e trafikut në foto

Ky është një kryqëzim ku trafiku nuk rregullohet me semafor.


Një autobus dhe një makinë vijnë nga një rrugë që nuk kanë përparësi, ndërsa një furgon vjen nga rruga me përparësi.

Autobusi vazhdon drejt, furgoni kthehet majtas dhe makina kthehet djathtas, transmeton Telegrafi.

Me çfarë rendi do të lëvizin mjetet nëpër kryqëzim?

1. Autobusi – furgoni – makina
2. Autobusi – makina – furgoni
3. Furgoni – makina – autobusi
4. Furgoni – autobusi – makina
5. Makina – autobusi – furgoni
6. Makina – furgoni – autobusi

Përgjigjja:

Furgoni ka të drejtë përparësie në kryqëzim, i cili tashmë është në rrugë me të drejtë përparësie dhe nga ajo kthehet në rrugë pa përparësi.

Pas tij është radha e makinës, e cila, si autobusi, kthehet nga rruga pa përparësi në rrugë me përparësi, por i afrohet autobusit nga e djathta. Dhe së fundi, autobusi i fundit kalon nëpër kryqëzim.

Pra, përgjigja e saktë është numri 3: Furgoni – makina – autobusi.

/Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
A e dini pse nuk preferohet të pini kafe në aeroplan

A e dini pse nuk preferohet të pini kafe në aeroplan

Lifestyle
I përdorni çdo ditë, por mund të mos e dini se janë shpëtimtarë për punët e vështira të shtëpisë

I përdorni çdo ditë, por mund të mos e dini se janë shpëtimtarë për punët e vështira të shtëpisë

Bëje vet
Sjellin lumturi në jetën e të gjithëve: Katër shenja të horoskopit e kanë këtë dhunti

Sjellin lumturi në jetën e të gjithëve: Katër shenja të horoskopit e kanë këtë dhunti

Astrologji
Kontrolloni datën e lindjes: Do të përfitoni në aspektin financiar dhe romantik nëse jeni ‘të zgjedhur’

Kontrolloni datën e lindjes: Do të përfitoni në aspektin financiar dhe romantik nëse jeni ‘të zgjedhur’

Astrologji
Truku për pastrimin e frigoriferit ngrirës: Një gjë e vogël mund t'ju ndihmojë të hiqni qafe akullin e grumbulluar

Truku për pastrimin e frigoriferit ngrirës: Një gjë e vogël mund t'ju ndihmojë të hiqni qafe akullin e grumbulluar

Bëje vet
Gjësendet në shtëpinë tuaj që janë 'magnet' i fshehur për papastërtitë

Gjësendet në shtëpinë tuaj që janë 'magnet' i fshehur për papastërtitë

Këshilla dhe ide
Kalo në kategori