Dikur ishte një fushë golfi ku të famshëm të shumtë kaluan kohën e tyre – edhe duke sfiduar veten.

Ndërsa sot, në dy vitet që nga mbyllja e saj, fusha e golfit Frodsham në Cheshire, Angli është rimëkëmbur.

Tani ajo është duke u shndërruar në një pyll publik pasi është blerë nga Woodland Trust, shkruajnë mediat britanike, përcjell Telegrafi.

Hapësira në rritje e zonave dikur ekskluzive të tokës kushtuar golfit, të cilat po përdoren për përdorim të ri, më miqësor ndaj komunitetit, ndërsa aktivistët tërheqin vëmendjen për vlerën e hapësirës së gjelbër pranë zonave urbane.

“Ne jemi vërtet të ngazëllyer për këtë vend”, tha Simon Mangeean nga Woodland Trust.

Reklama

Hapësira u mbyll gjatë pandemisë së shkaktuar nga COVID-19.

Kur u nxor në shitje, banorët vendas kishin frikë se zona piktoreske prej 38 hektarësh do të bëhej një zonë banimi.

Reklama

Në vend të kësaj, ajo është blerë nga një organizatë bamirësie dhe i është dhënë me qira Woodland Trust, që do të lejojë rigjenerimin natyral së bashku me mbjelljen e pemëve dhe krijimin e fushave të pasura me lule. /Telegrafi/