LAJMI I FUNDIT:

“Çfarë nanash mund të ishin ato femna partizane me pushkë në krah?”

“Çfarë nanash mund të ishin ato femna partizane me pushkë në krah?”

Kastriot Dervishi

Reklama

Në librin e tij “Rrno për me tregue”, At Zef Pllumi përshkruan çastet kur partizanët hynë e parakaluan në Shkodër më 29 nëntor 1944, disa orë pasi ushtria pushtuese gjermane ishte larguar e qetë e pasulmuar nga askush.

Pjesën e mëposhtme të At Zefit, kam dëshirë ta paraqes me një ilustrim në lidhje me partizanet, nxjerrë nga galeria e pafundme e fotove që kam nga këto ngjarje.

At Zefit, teksa i janë shfaqur pamjet që po paraqes bashkëlidhur, shkruan në librin e tij:

“Ushtria partizane, e veshun me gjithnduer uniformash të hueja, paraqitej si një ushtri e parregullt, leckamane, me opinga dhe e untë. Çka bante ma shumë përshtypje ishin partizanet. Çfarë nanash mund të ishin ato femna me pushkë në krah?”

Në trend Kultura

Më shumë
Varret ilire në Mal të Zi

Varret ilire në Mal të Zi

Kulture
Ditari i Kosta Novakoviqit, për krimet e Serbisë në Shqipëri

Ditari i Kosta Novakoviqit, për krimet e Serbisë në Shqipëri

Kulture
Agjenti i dyfishtë i Luftës së Ftoftë: Si e mashtroi Tito, Perëndimin?

Agjenti i dyfishtë i Luftës së Ftoftë: Si e mashtroi Tito, Perëndimin?

Kulture
SHȄMTIA E LUFTȄS

SHȄMTIA E LUFTȄS

Poezi
Historia e një prej spiunëve më të mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore: Prishtinasi “Cicero”!

Historia e një prej spiunëve më të mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore: Prishtinasi “Cicero”!

Kulture
Kultura dhe globalizmi

Kultura dhe globalizmi

Kulture
Kalo në kategori