Google është kompania më e madhe për ofrimin e shërbimeve të kërkimit online. E themeluar nga Larry Page dhe Sergey Brin në vitin 1998, sot vlerësohet me 300 miliardë dollarë dhe është në listën e top kompanive më të vlefshme në botë.

Të ardhurat e Google për vitin 2019 janë rreth 40 miliardë dollarë.

Aktualisht në këtë kompani janë të punësuar rreth 104 mijë punëtorë në mbarë botën.

Zyra qendrore e Google e njohur si Googleplex, gjendet në 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kaliforni të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Brenda zyrës qendrore të Amazonit Brenda zyrës qendrore të Amazonit

Googleplex ka hapësirë prej 190 mijë metra katrorë dhe kap vlerën prej 320 milionë dollarë. /Telegrafi/