LAJMI I FUNDIT:

Brenda shtëpisë së papastër ku rriteshin pesë fëmijë (Foto)

Brenda shtëpisë së papastër ku rriteshin pesë fëmijë (Foto)
A little boy rescued from a filthy house along with his four siblings “blamed himself" for the break-up of his family, a court heard. The parents of the children were arrested after their school flagged up weeks of absences - leading police to uncover the squalid conditions at their home in Liverpool, Merseyside. Caption: Squalid conditions at a home in north Liverpool which led to the parents of the five children living there, who cannot be named for legal reasons, to be sentenced to eight months in prison, suspended for 18 months, after pleading guilty at Liverpool Crown Court to five counts of child neglect

Janë shpërndarë imazhet rrëqethëse, që tregojnë ambientin shumë të papastër, brenda shtëpisë në Liverpul të Anglisë ku po rriteshin pesë fëmijë.

Reklama

Ambalazhet me ushqime të mykura dhe pelenat e ndyta, kishin mbuluar dyshemetë, teksa hetuesit kishin thënë se kutërbonte nga urina, transmeton Telegrafi. Orenditë e dhomës së ditës mungonin, ndërsa frigoriferi ishte pa ushqime.

Gjykata i ka lënë prindërit të mbrohen në liri, pasi kuptuan se nëna kishte gjendje të rëndë mendore – pasi ishte dhunuar si fëmijë – ndërsa, babai ishte i lodhur me situatën dhe nuk po mund ta tejkalonte.

Kushtet e tyre të vështira, janë zbuluar kur shkolla e ka paraqitur rastin, me shqetësimin se fëmijët munguan për një kohë të gjatë në mësime.

Fëmijët që nuk kanë ndonjë lëndim apo problem shëndetësorë, janë dërguar në qendër kujdesi dhe do të mbahen aty deri në një vendim tjetër. /Telegrafi/