LAJMI I FUNDIT:

​BQK: Vlera e kredive të reja për muajin maj 2024 arriti në 232.94 milionë euro, e depozitave të reja 56.24 milionë euro

​BQK: Vlera e kredive të reja për muajin maj 2024 arriti në 232.94 milionë euro, e depozitave të reja 56.24 milionë euro

Shtatë miliardë e 400 milionë euro është vlera e aseteve të bankave komerciale në Republikën e Kosovës, derisa shuma e depozitave të qytetarëve arrin në 6.07 miliardë euro.

Kështu thuhet në Statistikat e Bankave Komerciale për muajin maj 2024, të publikuara nga Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), duke shtuar vlera e kredive bruto ka arritur në 5.22 miliardë euro me një rritje prej 80.99 milionë euro.

Sipas raportit, kapitali u bankave komerciale për këtë muaj ishte 890.34 milionë euro.


Tutje, BQK tregon se vlera e kredive të reja ishte 232.94 milionë euro, derisa shuma e depozitave të reja arriti në 56.24 milionë euro.

Po ashtu, norma mesatare e interesit në depozita ishte 2.48%, ndërsa norma mesatare e interesit në kredi ishte 6.14%.

Raporti kredi-depozita për këtë muaj ishte në nivelin 86.08%, kurse margjina e normës së interesit në kredi dhe depozita ishte 3.65%.

Në trend Ekonomi

Më shumë
Hapja më e re e pikës së grumbullimit të pemëve dhe perimeve - Fresco Group

Hapja më e re e pikës së grumbullimit të pemëve dhe perimeve - Fresco Group

frescoexclusive
Shtesat e reja për fëmijë merren nga gushti, ministri Murati tregon se në skemë është një nënë me 10 fëmijë

Shtesat e reja për fëmijë merren nga gushti, ministri Murati tregon se në skemë është një nënë me 10 fëmijë

Ekonomi
I madhi, gjiganti Master Potato ju prezanton katër shijet e tij!

I madhi, gjiganti Master Potato ju prezanton katër shijet e tij!

Atlantik GROUP SHPK
BKT Kosova nderohet me çmimin Banka më e mirë Digjitale në Kosovë nga Euromoney

BKT Kosova nderohet me çmimin Banka më e mirë Digjitale në Kosovë nga Euromoney

BKT
N’Itali me IP Petrol

N’Itali me IP Petrol

IP Petrol
Kurti vizitoi vendpunimet e rrugës Kijevë - Zahaq, buxheti i planifikuar për këtë projekt është 46 milionë euro

Kurti vizitoi vendpunimet e rrugës Kijevë - Zahaq, buxheti i planifikuar për këtë projekt është 46 milionë euro

Ekonomi
Kalo në kategori