LAJMI I FUNDIT:

Bitcoin në rënie të lirë, humb mbi 70 për qind të vlerës

Bitcoin në rënie të lirë, humb mbi 70 për qind të vlerës

Çmimi i Bitcoinit ka ra në vlerën e nën 20 mijë dollarëve, për herë të parë që nga viti 2020.

Reklama

Kriptovaluta më e madhe për nga kapitali i tregut, aktualisht sipas CoinMarketCap po tregtohet me 18 mijë e 300 dollarë, por se është duke pësuar rënie të vazhdueshme.

Hera e fundit që Bitcoin ishte në këtë nivel ishte në nëntor të 2020-së, ndërsa kishte arritur pikun e vlerës në gati 69 mijë dollarë, përcjell Telegrafi.

Shumë nga ekspertët e kësaj industrie besonin se vlera e kësaj monedhe dixhitale nuk do të binte nën 20 mijë dollarë. Mirëpo, Bitcoin ka humbur tashmë 73.44 për qind të vlerës së tij që kur arriti kulmin.

Vlera aktuale e Bitcoinit | Burimi: CoinMarketCap

Po ashtu, Ethereum ka pësuar një rënie të ngjashme gjatë javëve të fundit dhe pësoi një humbje të ngjashme gjatë 24-orëve të fundit.

Kjo është shenja më e fundit e paqëndrueshmërisë në industrinë e kriptovalutave, ndërkohë që paqartësia ka përfshirë tregjet financiare. Investitorët po shesin pasuritë që paraqesin rrezik më të madh, pasi bankat qendrore vendosi të rrisë normën e interesit si pjesë e masave për të luftuar inflacionin në rritje.

Vlera e përgjithshme në treg e kapitalit të kriptovalutave ka rënë në 800 miliardë dollarë nga 1.2 trilion dollarë. /Telegrafi/