LAJMI I FUNDIT:

Bëhet inagurimi i Fondacionit BONEVET Prishtina

Bëhet inagurimi i Fondacionit BONEVET Prishtina

“I seem to have been only like a boy playing on the seashore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.” – Isaac Newton

Reklama

Dje gjatë inaugurimit të BONEVET Prishtina, edhe një e vërtetë u zbulua, së bashku me potencialin, vizionin dhe mbështetësit e saj. Z. Vllaznim Xhiha, themelues i Fondacionit BONEVET dhe Fondacionit “Unë e du Kosovën”, iu drejtua turmës duke ndarë historinë se si BONEVET u konceptua.

“Në vitin 2013, ne konceptuam një hapësirë mësimi të dizajnuar për nxitjen e kuriozitetit, imagjinatës, dhe kreativitetit tek fëmijët. Ne besuam që do të nxirrte një gjeneratë të re të menduesve dhe krijuesve. Më vonë, në vitin 2014, Fondacioni “Unë e du Kosovën” themeloi Fondacionin BONEVET Gjakova, hapësirën e parë krijuese në Ballkan. Eksperienca jonë dhe impakti i Fondacionit BONEVET në Gjakovë, na ka motivuar të hapim fondacionin BONEVET Prishtina, dhe sot, pas plotësimit të hapësirës me të gjitha pajisjet e nevojshme, jemi krenarë ta inaugurojmë zyrtarisht Fondacionin BONEVET Prishtina, këtë hapësirë kaq të bukur dhe miqësore për fëmijë.”

Më vonë, Z. Vllaznim Xhiha, i dha fjalën mbështetësit, dhe mikut tonë, Ambasadorit Delawie,i cili tha:

“Ne kemi nevojë për vende si hapësira BONEVET, të cilat u tregojnë fëmijëve, që nga mosha e re, se ata munden dhe duhet të pranojnë sfida të reja, ta shtyjnë vetveten të mësojnë, të eksplorojnë fusha të panjohura, dhe të përballen me çdo pengesë pa u dekurajuar. Ne kemi nevojë për vende të cilat jo vetëm edukojnë, por që ngjallin imagjinatën, dhe të inspirojnë të ëndërrosh dhe të kesh ambicie.”

Mbrëmja vazhdoi me një fjalim nga Ambasadori Jean-Hubert Lebet:

“BONEVET është një hapësirë që ofron një mundësi unike të zhvillojnë idetë dhe të shfaqin kreativitetin e tyre. Ne filluam bashkëpunimin me BONEVET në Gjakovë në vitin 2014, për të adresuar mungesën e Kosovës në kreativitet, aftësi dhe inovacion. BONEVET ofron një edukim praktik për fëmijët dhe të rinjtë, një gjë që nuk ofrohet në sistemin e edukimit në Kosovë. Duke marrë parasysh këtë, dhe me qëllim të shpërndarjes së këtyre mundësive, ne vazhduam të bashkëpunojmë për të themeluar këtë hapësirë të re në Prishtinë.”

Pas një fjalimi nga përfaqësuesi i Ambasadës Gjermane në Kosovë, Z. Martin Menger, drejtori i BONEVET Prishtina, Lekë Zherka, ia dha fjalën zonjushës Flatra Thaqi, një krijuese, studente, praktikante, mentore, dhe një person që më së miri përfaqëson Fondacionin BONEVET.

“Sot është një ditë veçanërisht e rëndësishme dhe është kënaqësia ime të jem këtu para të gjithë juve. Udhëtimi im në BONEVET filloi shumë rastësishëm. Babai më sugjeroi të vizitoj këtë Hapësirën Krijuese në Gjakovë, dhe që nga atëherë, gjithçka mori një drejtim pozitiv.” – tha Flatra.

“BONEVET Prishtina është tanimë tërësisht funksionale dhe duket që ka të ardhme të ndritur. Presim që të kemi më shumë se 700 të rinjë në klasat dhe punëtoritë tona, tashmë i kemi edhe anëtaret e parë vjetorë në Prishtinë, të cilët, dita ditës, i japin hapësirës BONEVET Prishtina më shumë gjallëri dhe ngjyrë. BONEVET nuk është puna e një njeriu, dhe gjithë suksesin e hapësirës së parë krijuese në Ballkan e ndaj me skuadrën time të jashtëzakonshme në BONEVET Gjakova dhe BONEVET Prishtina” – tha Lekë Zherka, gjatë prezantimit të hapësirës dhe vëzhgimit të klasave dhe laboratorëve në hapësirën e re në Prishtinë.

Mbrëmja vazhdoi me prezencën e shokëve tanë të çmuar, mbështetësve dhe personave me të cilët kemi përjetuar hapësirën e BONEVET Prishtina.

Do të dëshironim të falenderojmë donatorët tanë duke filluar nga Fondacioni “UNE E DU KOSOVËN” , Ambasada Zvicrane, GIZ , SIDA – Bordi i Bashkëpunimit Ndërkombëtar Zhvillimor, USAID – Empower Private Sector, EYE Enhance Youth Employment, IPKO Foundation dhe Raiffeisen Bank.

Në trend Teknologji

Më shumë
Një përdorues i iPhone 15 lëshon një paralajmërim – thotë se një aplikacion po e zbraz 25% të baterisë së telefonit të tij

Një përdorues i iPhone 15 lëshon një paralajmërim – thotë se një aplikacion po e zbraz 25% të baterisë së telefonit të tij

Teknologji
Startup-i japonez zhvillon robot të ngjashëm me 'Gundam' – ka një çmim prej 3 milionë dollarëve

Startup-i japonez zhvillon robot të ngjashëm me 'Gundam' – ka një çmim prej 3 milionë dollarëve

Teknologji
Apple fajëson defektet e iOS 17 dhe aplikacionet si Instagram për nxehtësinë e iPhone 15

Apple fajëson defektet e iOS 17 dhe aplikacionet si Instagram për nxehtësinë e iPhone 15

Teknologji
Shfaqja e parë në 'Sphere' duket sikur ishte një spektakël mbresëlënës

Shfaqja e parë në 'Sphere' duket sikur ishte një spektakël mbresëlënës

Teknologji
Rregullatori holandez hedh poshtë kundërshtimet e Apple kundër gjobave

Rregullatori holandez hedh poshtë kundërshtimet e Apple kundër gjobave

Teknologji
Imazhet e Samsung Galaxy S24 zbulojnë dizajnin e sheshtë

Imazhet e Samsung Galaxy S24 zbulojnë dizajnin e sheshtë

Teknologji
Kalo në kategori