Do të largohet objekti i përkohshëm në çatinë e Qendrën Tregtare të Shkupit që ka shkaktuar reagime negative në opinion, veçanërisht të ekoaktivistëve, tha Petre Shilegov, kryetari i Bashkisë së Shkupit. Nga atje u vendos që të çmontohet çatia dhe struktura e çelikut mbi dysheme, çmontimi i mureve të blloqeve.

“Ky vendim i administratës së qytetit vjen pasi publiku reagoi negativisht ndaj objektit, duke besuar se shkelte konceptin e për çati e gjelbër” nga Qyteti i Shkupit.

Puna në pjesën tjetër të çatisë vazhdon, ndërsa në fillim të javës së ardhshme do të fillojë vendosja e përdheses dhe instalimi i gjelbërimit të parë gjatë muajit./Telegrafi/