Një video tregon se autopiloti i Teslas shkel ligjin dhe shkakton aksidente.

Tesla ka shpërndarë një version beta të softuerit “Full Self Driving” për disa drejtues të Tesla. Emri sugjeron që autopiloti Tesla mund të “drejtojë automjetin plotësisht në mënyrë të pavarur”.

Përdoruesi i YouTube AI Addict ka publikuar një udhëtim me të në një Tesla Model 3.

Përfundimi: Autopiloti nuk është vetëm “qesharak dhe i keqe”, por edhe “potencialisht i rrezikshëm”, transmeton Telegrafi.

Videoja është bërë në Oakland, një qytet në Kaliforni me mbi 420,000 banorë. FSD Beta 8.2 duket e hutuar dhe e mbingarkuar në videon 13 minutëshe. Ndërsa shoferi dhe bashkëudhëtari fillimisht komentojnë mbi manovrat si “gabime të turpshme”, ajo më vonë kthehet në “ngasje jashtëzakonisht e rrezikshme”.

Disa rregulla të trafikut u shkelën nga autopiloti.

Kur ktheheni majtas pas një shenje ndalimi, autopiloti frenon në mënyrë të panevojshme dhe ngadalë rrotullohet nëpër kurbë, prandaj automjetet e tjera duhet të frenojnë për të shmangur një aksident.

Pas kësaj, bëhet më keq. Autopiloti ndalet në mes të rrugës.

Pastaj ishte një tjetër përplasje afër. Autopiloti futet në një kryqëzim dhe injoron një shenjë ndalimi. Një veturë në trafik duhej të frenonte për të shmangur një përplasje. Duhet thënë këtu që shoferi duhet të jetë gjithmonë i gatshëm të ndërhyjë, madje edhe me betën e plotë të vetë-drejtimit. /Telegrafi/