Shumë faktorë na e prishin, po, megjithatë, si të ishim të gjykuar dhe kërkojmë vuajtjen

Abdirahim Idrizi
Poliklinika “Galaxy”
abdirahimidrizi@gmail.com

A shkon burri në punë, duke menduar se atje do të gjejë përparimin e vet personal. Pra, ai derdh djersë dhe lot për të mirën e familjes:

Fëmijët heqin dorë nga ëndrrat e tyre (shkaku i traditave dhe kushteve) për të kënaqur prindërit e tyre dhembja dhe vuajtja bëhen dëshmi që do të duhej të sillnin vetëm gëzim-dashuri.

Jeta është e shkurtër për gjëra të mira, ose tepër e gjatë për të jetuar aq keq. Megjithatë, unë nuk mund të jem i qetë. Thua se e tërë kjo është normale. Thua se kjo ishte vetëm një periudhë e jetës sime.

Po pika “G“, ç’mendoni për të? A e dini ku gjendet pika “G”?

Pika e famshme “G”, te klitori, që shkakton njëfarë kënaqësie të përzier me ankth. Mashkullit, përse nuk i intereson kurrë përgatitja ime për marrëdhënie (parapërgatitja-paraloja) ledhatimi, interesimi për klitorin, për të qenë të suksesshëm.

Mashkulli harron (në të shumtën e rasteve nuk e di) të stimulojë klitorin, jo ngase nuk ka dëshirë ta kënaqë femrën, por ngaqë nuk e kupton se të gjitha orgazmat dhe ngërçet e femrës vijnë nga stimulimi i klitorit.

Por, klitori është një organ kaq i vocërr, saqë nuk është lehtë ta dallosh, përfshirë të gjitha organet gjenitale të jashtme të femrës, me një fjalë, buzët e mëdha ose të vogla të vagjinës, klitorin dhe vrimën e vagjinës.

Kur femra është e eksituar, klitori dallon, ngaqë bymehet dhe skuqet. Ndodh njëlloj si penisi i mashkullit, sa më shumë ngrihet, aq më shumë forcohet, aq më shumë dëshiron të preket.

Duhet pasur shumë parasysh që klitori duhet të përkëdhelet lehtë dhe me shumë kujdes, me shumë butësi. Kurse femra ka vështirësi të madhe, për t’u përgatitur: për ndonjë emocion për një kënaqësi kënaqësi tjetërfare.

Një shembull: Një grua 30 vjeçe, me dy fëmijë, kurrë nuk i kishte bërë pyetje vetes: Ç’do të thotë të mos përjetosh orgazmën gjatë marrëdhënieve seksuale me burrin?

Femra, po t’i lexojë këto radhë, shumë shpejt do të shqetësohet, për atë çka ka bërë, për jetën e vet (a është në rregull jeta ime në këtë botë?).

Femra ta dënojë veten të jetojë pa ditur si është për të përjetuar orgazëm. Mashkulli ndjenjat i ka të kontrolluara, se janë më pak të ndjeshme se te femrat dhe shpejt e ndien veten të lumtur (kudo dhe kurdo).

Ashtu siç është zbuluar pika “G“ nga italianët, eksitimi i klitorit është një pushim i shpirtit për femrat. Për italianët thuhet se janë dashnorët më të mirë në botë, por pse? Për shkak se i japin më shumë rëndësi paralojës sesa aktit të marrëdhënies.

Prandaj, duhet të shkruhet dhe të flitet

Të bisedohet më shumë për klitorin dhe pikën G. Askush nuk ka të drejtë të mohojë e të injorojë rolin e tij.

Femrat kanë plotësisht të drejtë të jenë të lumtura, të gëzuara. Mirëpo, duhet gjetur burimi (që na krijon gjithmonë kënaqësi): Klitori, Pika G.

Një numër shumë i vogël femrash përjetojnë marrëdhënie të kënaqshme seksuale. A keni pasur biseda të sinqerta me mashkullin tuaj për kërkesat dhe problemet tuaja?

Bota nuk përbëhet vetëm nga seksi, por, megjithatë, ky ekziston. Njerëzit e sinqertë, që do të thotë shpirtrat, komunikojnë për: aventurë, vuajtje, brenga. Por, rrallëkush thotë: kini kujdes, kuptojeni më mirë trupin e femrës; përse nuk trajtohet kjo çështje haptazi?

Mashkulli duhet të ngulë këmbë për të kërkuar, si gjuetar i cili ndjek instinktin e vet të riprodhuesit. Asnjë femër nuk është gati të flasë për ndjenjat, secila mendon se është e vetmuar në një rast të këtillë.

Dëshira për të përjetuar kënaqësinë me bashkëshortin-mashkullin, zgjat vetëm disa vjet, pastaj kjo gradualisht zvogëlohet dhe zbehet. Gruaja gënjen, paraqitet si artiste (se i vjen mirë edhe kur s’i vjen mirë, për hir të burrit) vetëm e vetëm t’ia plotësojë dëshirën mashkullit.

Meshkujt, po ashtu, në qoftë se duan t’i ofrojnë femrës një kënaqësi të madhe seksuale, që arrin kulmin me orgazëm, është e nevojshme që, para se të penetrohet në vagjinë, të eksitohet, të ledhatohet klitori për dhjetë/pesëmbëdhjetë minuta.

Në qoftë se mashkulli nuk e stimulon duke e ledhatuar klitorin e femrës aq kohë sa duhet, këshilla ime për femrën është që të bëjë një dush të nxehtë, që ajo të çojë dorën e saj në vagjinë dhe ta bëjë vetë një gjë të tillë.

Pastaj, kur të shohë se sa i pëlqen asaj përkëdhelja e klitorit, mashkulli do të fillojë vetvetiu t’i kushtojë më shumë kohë partneres para se të penetrojë në vagjinën e saj. /Telegrafi/