Idetë më të thjeshta shpesh janë më të mirat. Për ta bërë më të lehtë t’i rezistosh gërvishtjeve në drejtimin e përditshëm, Dacia Sandero Stepway i ri dhe Dacia Duster i ri tani janë të pajisur me mbrojtje të veçantë të trupit, jetëgjatësia e së cilës është për shkak të teknikës së lyerjes masive.

Reklama

Mbrojtja e trupit është në fakt një copë plastike e instaluar nën parakolpët e përparmë dhe të pasmë për të mbrojtur shasinë. Por ky element ka edhe një funksion estetik. Falë tij, parakolpi duket më tërheqës.

“Mbrojtja me ngjyrë e trupit ndryshon pamjen e saj me kalimin e kohës, dhe teknika e lyerjes masive siguron jetëgjatësinë e saj”, tha Sanam, drejtor i departamentit të dizajnit të Dacia për ngjyrat dhe elementet dekorative.

Reklama
Reklama

Procesi tradicional i krijimit të mbrojtjes së trupit përbëhet nga dy hapa. Materiali plastik ose polipropileni injektohet në myk për t’u formuar. Pastaj pikturohet ose lyhet me një copë metali në formë të lirë (për shembull krom) për të marrë pamjen përfundimtare.

Çdo goditje dhe gërvishtje në mbrojtjen e trupit me siguri do të lërë një shenjë, por kjo gjurmë do të jetë praktikisht e padukshme sepse nuk do të ketë dëmtime të bojës

Ky proces prodhimi garanton jetëgjatësinë e bojës për mbrojtjen e trupit dhe e bën më të lehtë rregullimin e pamjes së saj (për shembull, pjesët e zeza mund të zëvendësohen me gri). Mbrojtjet e reja janë po aq të qëndrueshme, nuk përfshijnë kosto shtesë dhe duken shumë më elegante. /Telegrafi/

Reklama