Një video që shfaq një ari polar duke ngrënë një dren është dëshmi e ndryshimit të klimës.

Një ari polar femër mbyti një dren në ujë dhe më pas e nxori në breg. Videoja është realizuar në arkipelagun norvegjez të Svalbardit dhe është realizuar nga një grup shkencëtarësh polakë. Pretendohet se është një pamje e rrallë.

Shkrirja e akullit të detit po i detyron arinjtë të jetojnë më gjatë në tokë. Me më pak foka dhe më shumë drena, ata duket se janë të detyruar të ndryshojnë zakonet e tyre të të ngrënit.

Kjo skenë çon në përfundimin se arinjtë polarë po gjuajnë gjithnjë e më shumë kafshë tokësore.

Svalbard është më shumë se 1000 kilometra nga Poli i Veriut. Aty jetojnë afro 300 arinj dhe afër 20 mijë drerë.

Ka indikacione se arinjtë kanë gjuajtur drerë gjithnjë e më shumë në dekadat e fundit. Gjuetia e drerit është e ndaluar që nga viti 1925 dhe për këtë arsye një numër i madh i kësaj specie shtazore. /Telegrafi/