Gjithsej 252 persona veshën kostume luani në një qytet irlandez për të thyer një rekord botëror Guinness për grumbullimin më të madh të njerëzve të veshur si luanë.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, qyteti Wicklow dhe “District Lions Club” u bashkuan me studentë dhe mësues nga Kolegji Domenikan për të thyer rekordin.

Klubi tha se zyrtarët e rekordeve botërore të Guinness iu thanë organizatorëve se qëllimi për të thyer rekordin ishte 250 dhe gjithsej 252 njerëz me kostume luanësh u panë gjatë ngjarjes.

Klubi tha se kishte planifikuar përpjekjen për rekord për gati tre vjet, pasi përpjekjet e planifikuara për rekord në vitin 2020 dhe 2021 u shtynë për shkak të pandemisë së COVID-19. /Telegrafi/