LAJMI I FUNDIT:

1,000 karikues të shpejtë DC do vendosen në qendrat TravelCenters në Amerikë

1,000 karikues të shpejtë DC do vendosen në qendrat TravelCenters në Amerikë

TravelCenters of America Inc. (TA), një rrjet qendrash udhëtimi me shërbim të plotë i themeluar në vitin 1972, njoftoi se ka arritur një marrëveshje me Electrify America për të zgjeruar infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike.

Sipas njoftimit për shtyp, TA synon të ofrojë shërbimin e tarifimit të shpejtë në lokacione të përzgjedhura të TA/Petro, duke filluar nga ky vit.


Qëllimi është të instalohen afërsisht 1000 karikues individualë (me një fuqi deri në 350 kilovatë) në 200 lokacione përgjatë autostradave kryesore gjatë pesë viteve, pra deri në vitin 2028.

Kjo do të ishte mesatarisht rreth 200 karikues të rinj në 40 vende çdo vit, por nuk dihet nëse zgjerimi do të jetë linear, raporton insideevs, transmeton Telegrafi.

Electrify America charging infrastructure

Siç mund ta shohim në imazhin e konceptit, karikuesit do të jenë të markës TA, por do të blihen nga Electrify America, dhe njësia e biznesit Electrify Commercial (e lansuar në vitin 2020) është vendosur të kujdeset për infrastrukturën, e cila do të përfshihet në rrjetin e karikimit të Electrify America.

Në përgjithësi, tingëllon si një projekt i favorshëm pasi TravelCenters of America siguron të ardhmen e saj për ardhjen e makinave elektrike, Electrify America zgjeron rrjetin e saj, ndërsa drejtuesit e makinave elektrike fitojnë më shumë vende karikimi për të zgjedhur.

Aktualisht, Electrify America operon në Shtetet e Bashkuara më shumë se 3,400 karikues të shpejtë në afër 800 stacione.

Shtimi i 1000 karikuesve në 200 vende është një marrëveshje e rëndësishme nga ky këndvështrim. Plani është që të zgjerohet rrjeti në 10,000 karikues dhe 1,800 stacione deri në vitin 2026 (përfshirë SHBA-në dhe Kanadanë). /Telegrafi/