Edhe banjat në miniaturë mund të duken magjepsëse nëse kujdeseni për detajet

Në vend që të instaloni një lavaman, guaskë dhe kazan të veçantë, zgjidhni mobilie që janë të integruara me pajisjet e banjës.

Një zgjedhje e mirë janë lavamanët e rrumbullakët por të thellë me diametër të vogël që futen në dollap, si dhe një ndarje dushi e montuar në pllaka pa një shtrat të veçantë, transmeton Telegrafi.

Dyert rrëshqitëse në mobile gjithashtu do të kursejnë hapësirë dhe zgjidhja më e mirë për pjesën e përparme të elementeve janë ngjyrat e ndezura.

Vendosni ndriçuesin kryesor në mes të banjës për të ndriçuar në mënyrë të barabartë hapësirën, por sigurohuni që të vendosni në qoshe edhe disa llamba të vogla halogjene.

Përveç kësaj, mund të vendosni drita shtesë pranë pasqyrës.

Thinkstock

Pllaka të ndritshme me përmasa më të vogla dhe mozaik për dekor

Zgjedhjet më të mira të ngjyrave për pllakat janë nuancat më të lehta, sepse ato zmadhojnë vizualisht hapësirën dhe mbani në mend se kombinimi i shumë ngjyrave të pllakave redukton hapësirën.

Për të “thyer” hapësirën, përdorni detajet. Për shembull, vendosni vetëm një ose dy rreshta me pllaka të vogla mozaiku rreth pasqyrës që do të shërbejnë si kornizë. Shtroni gjithashtu një qilim me ngjyrë të çelur në dysheme.

Shmangni rrëmujën

Mos vendosni peshqirë në një banjë të vogël mbi varëse rrobash ose radiatorë dhe gjithashtu hiqni kutinë e rrobave nga banjo për të kursyer hapësirë. Mbani në mend se shumë detaje do të zvogëlojnë më tej banjën dhe do të ‘mbytin’ hapësirën. /Telegrafi/