Kryeministri Zoran Zaev shpjegon pse qeveria ka shtyrë organizimin e regjistrimit, i cili do të ndodhte këtë vit. Ai e ndan atë si një deklaratë në profilin e tij zyrtar në Facebook.

Ai thotë se udhëheqësi i OBRM-PDUKM Hristijan Mickoski dhe opozita disa muaj përpara pandemisë kërkuan që regjistrimi të shtyhej.

“Ne e shtymë regjistrimin sepse Mickoski dhe opozita kërkuan që ai të shtyhej për disa muaj para pandemisë, dhe ne e bëmë atë.
Regjistrimi dhe rezultatet nuk ndikojnë në Kushtetutë, Marrëveshjen Kornizë, apo diçka të ngjashme me të. Regjistrimi duhet të kryhet për shkak të zhvillimit të ekuilibruar, parametrave ekonomikë, statistikave që na duhen në vend.

Ka rregulla të Eurostat dhe ne duhet t’i respektojmë ato deri në fund. Prilli 2021 është muaji për kryerjen e regjistrimit,” kujtoi Kryeministri./Telegrafi/