WhatsApp ka thënë se bllokoi mbi dy milionë llogari në Indi në maj dhe qershor për shkelje të rregullave.

India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milionë përdorues.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook tha se “fokusi i tij kryesor” ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara në shkallë të madhe.

Duke përdorur teknologjinë e përparuar të të mësuarit të makinës, WhatsApp thuhet se ndalon afër tetë milionë llogari në të gjithë botën çdo muaj.

Dy milionë llogari në Indi që dërgojnë një “shkallë të lartë dhe anormale të mesazheve” u ndaluan vetëm në Indi midis 15 majit dhe 15 qershorit, tha shërbimi.

Shërbimi identifikon një llogari indiane si një me një numër telefoni +91 (kodi i vendit).

Aplikacioni në pronësi të Facebook shpesh përfundon duke qenë fokusi i diskutimeve mbi përhapjen e keqinformimit dhe lajmeve të rreme në Indi.

Lajme dhe mashtrime të tilla të rreme u përcillen dhjetëra mijëra përdoruesve në orë dhe është praktikisht e pamundur t’i kundërviheni atyre.

Mesazhet dhe videot që qarkullojnë me shumicë në të kaluarën kanë nxitur dhunë në Indi, madje duke çuar në vdekje.

Përveç përgjigjes ndaj ankesave të përdoruesve, WhatsApp tha se vendosi mjetet e veta për të parandaluar abuzimet në platformë. /Telegrafi/