Volvo P1800 ishte aq i dëshirueshëm saqë thjesht duhej të kthehej, por jo në garazhin e koleksionistëve, por në pistën e mbuluar nga dëbora në Suedi, në vendin e tij të lindjes.

Nuk ka dyshim se P1800 është një nga veturat me dizajnin më të mirë, jo vetëm brenda Volvo, as në Evropë, por në të gjithë historinë e automobilave.

Edhe sot, dekada pas ndërprerjes së prodhimit, ajo ngjall admirim duke na kujtuar me nostalgji një kohë kur LED-të nuk ishin arritja maksimale e projektuesve, dhe një makinë individuale mund të njihej nga një distancë e madhe, transmeton Telegrafi.

P1800 është rikthyer vërtet, falë Cyan Racing.

Modeli i rimishëruar është një rivendosje e vërtetë me një bollëk zgjidhjesh të përparuara teknologjikisht, por në të njëjtën kohë pa ndihma elektronike. Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ai doli në rrugën e mbuluar nga bora.

“Qëllimi ynë është të bëjmë një makinë me një dizajn bazë që lejon shoferin të dijë kufijtë e saj, në vend që të mbështetet në ndihmat elektronike si shumica e makinave moderne super sportive. E gjitha ka të bëjë me reagimin e motorit, ekuilibrin e shasisë dhe peshën e ulët, duke e bërë makinën të gjallë dhe argëtuese”, shpjegon Mattias Evensson, shefi i zhvillimit të kësaj makine.

Kjo veturë ka një motor 2.0 turbo me 420 kuaj fuqi dhe 470 Nm dhe një kambio manuale me pesë shpejtësi. /Telegrafi/