Tashmë dihet që kërkesa për Chromebook u rrit në vitin 2020 pasi njerëzit u detyruan të punojnë dhe të mësojnë nga shtëpia gjatë pandemisë COVID-19, por tani është e qartë se sa kërkesa kishte me të vërtetë.

Sipas 9to5Google, Canalys vlerësoi se dërgesat e Chromebook u dyfishuan në vitin 2020 nga 14.7 milion laptopë në 30.7 milion. Për disa prodhues të PC-ve, kërcimi ishte i madh – dërgesat e Samsung më shumë se janë, ndërsa Lenovo bëri një hap të ngjashëm me 6.8 milion njësi të shitura.

Rritja u rrit në qiell në tremujorin e fundit të vitit 2020. Përveç Acer, dërgesat e të cilit u rritën me ‘vetëm’ 76 për qind, rritjet ishin dramatike – Lenovo pa numrat e saj të Chromebook të hidheshin në rritje marramendëse deri në 1,766 për qind.

Rritja e kërkesës ishte një çështje domosdoshmërie, tha Canalys. Me valën e dytë COVID-19 që shkaktoi bllokime të reja dhe arsimim në distancë, shkollat ​​dhe studentët nuk kishin shumë zgjedhje përveç të ofronin ose të kërkonin laptopë. Chromebook-et janë të lirë dhe relativisht të lehtë për tu mirëmbajtur, duke i bërë ato zgjedhje më të lehta se laptopët konvencionalë për shumë shkolla dhe disa biznese.