Emile Ratelband nga Gelderland i Holandës, që në mars të vitit të ardhshëm i mbushë 70 vjet, ka aplikuar ta ndryshojë moshën dhe ligjërisht të njihet si 45-vjeçar.

Pensionisti është arsyetuar se derisa transgjinorëve, po u lejohet ta ndryshojnë gjininë, atëherë edhe atij duhet t’i lejohet ndërrimi i moshës, transmeton Telegrafi.

Madje, ai po i akuzon autoritetet, që nuk po ia mundësojnë këtë ndryshim, nëpërmjet të cilit pretendon se do të ketë më shumë sukës në takime.

Ratelband që po kërkon ndryshimin e moshës

“Kam bërë të gjitha kontrollet mjekësore dhe mosha ime biologjike është 45, unë nuk jam i plakur. Me këtë moshë, më kanë limituar dhe nuk mund ta kem shtëpinë që dua, të vozis veturën e preferuar, apo të punoj më shumë”, ka thënë Ratelband.

Holandezi është ankuar se si 69-vjeçar, asnjë ofertë nuk i kthehet prapa në Tinder, por si 45-vjeçar dhe ‘fytyrën që e ka’ nuk mund t’i përgjigjet ofertave.

“Po që se ma kthejnë moshën, nuk kanë nevojë të më japin pension, do t’i punoj dy punë sepse jam i ri dhe i fuqishëm”, ka përfunduar ai.

Gjykatësit e kanë shikuar me simpati kërkesën e Ratelband, megjithëse nuk kanë pasur rast të tillë kurrë më parë.

“Të gjithë e rrisin moshën, për të arritur më shpejtë pensionin, këtu ndodhë e kundërta”, ka thënë gjykatësi, duke shtuar se do t’i kthejnë gjithsesi një përgjigje me shkrim, brenda katër javësh. /Telegrafi/