Drejtori i ri ekzekutiv i McLaren, ish-shefi teknik i Ferrarit, Michael Leiters, ka thënë se firma britanike nuk po mendon ende për një supermakinë të pastër elektrike, por një veturë sportive për të rivalizuar Taycan-in e Porsche, dhe një tjetër SUV janë pjesë e planeve të elektrifikimit të McLaren.

Reklama

Duke folur për motrën e titullit evo të Auto Express, Leiters zbuloi se atij nuk iu paraqit asnjë tronditje kur mori detyrën nga ish-CEO i McLaren, Mike Flewitt, duke thënë se: “Disa gjëra ishin më keq, disa gjëra ishin më mirë”. Ai shtoi se disa zona ishin aq të varfra sa ai priste, ku cilësia ishte në krye të asaj liste.

Reklama

Ndërsa veturat sportive dhe superveturat do të mbeten në qendër të strategjisë së produktit të McLaren, Leiters gjithashtu do ta udhëheqë kompaninë në të ardhmen e saj të elektrizuar, e cila tashmë ka filluar me Artura hibride, raporton Auto Express, përcjell Telegrafi.

Reklama

Megjithatë, ndërsa hapi tjetër i dukshëm do të ishte që McLaren të prodhojë një hipermakinë EV për të rivalizuar Lotus Evija, Leiters beson se teknologjia nuk është ende mjaft e avancuar, kështu që në vend të kësaj ai synon të ngarkojë ekipin e tij që të fokusohet në elektrifikim më konvencional.

Çdo McLaren elektrik do të duhet të plotësojë filozofinë strikte të Leiters për peshën e lehtë dhe ADN-në dinamike të McLaren, ky është një urdhër nga ai, por do të duhet gjithashtu të ketë një çmim prej të paktën 200,000 £, një shifër që ai beson se duhet të jetë pika hyrëse për pronësinë e McLaren. “Ne duhet të përqendrohemi në përfitueshmëri, jo në vëllim,” tha ai.

Reklama

Për të përmbushur strategjinë e tij, Leiters është gjithashtu i vetëdijshëm se do të kërkojë një partner teknologjik. Megjithatë, thashethemet për blerjen e McLaren nga Audi janë mohuar kategorikisht. Megjithatë, ekziston një pritshmëri që BMW, e cila ndihmoi McLaren me zhvillimin e motorit hibrid të Arturas, është e hapur për të zgjeruar marrëdhëniet e saj me McLaren. /Telegrafi/

Reklama